Home » Russland innrømmer at vi kan stoppe Nord Stream-rørledningen. «Dette er en katastrofe for Tyskland»

Russland innrømmer at vi kan stoppe Nord Stream-rørledningen. «Dette er en katastrofe for Tyskland»

by Catherine Monroe

Ifølge Vladimir Czyzhov, Russlands faste representant i EU, kan problemer med å reparere turbiner for Nord Stream-gassrørledningen i Canada føre til fullstendig stillstand i prosjektet og en «katastrofe for Tyskland». Czyżow mener at Tyskland bør «lære seg å reparere deler av gassrørledningen i sitt eget land».

– Hvis alle disse turbinene går til Canada for renovering, kan (gassrørledningen – red.) stoppe. Jeg tror det vil være en katastrofe for Tyskland, sa Vladimir Czyżow under International Economic Forum i St. Petersburg.

Bloomberg kunngjorde i går at gassleveransene fra Russland til det tyske energiselskapet Uniper (den største russiske gassimportøren i Tyskland, som Gazprom har en eierandel i) falt med en fjerdedel.

Russerne forklarer nedgangen i leveranser med at en av turbinene i gassrørledningen ikke kunne leveres til Tyskland fra et verksted i Canada på grunn av sanksjoner. Den tyske økonomiministeren Robert Habeck sa at Gazprom hadde redusert gassstrømmen gjennom Nord Stream med 40 prosent. og beskrev vedtaket som politisk. Kansler Olaf Scholtz vil være enig med ham.

Tyskland bruker rundt 85 milliarder m3 gass årlig. Importen utgjør 102 milliarder kubikkmeter (BP-data for 2020). Dette viser at tyske importører, fremfor alt Uniper, tjente gode penger på å selge gass videre til andre land. Nord Stream var hovedforsyningsveien her.

You may also like

Leave a Comment