Home » Russland presenterer sitt oppdaterte «Last Judgment»-fly: Hva den nye Zveno 3C vil gjøre

Russland presenterer sitt oppdaterte «Last Judgment»-fly: Hva den nye Zveno 3C vil gjøre

by Thure Lindhardt

Ifølge nyhetsnettstedet RIA Novosti har produksjonen av to helt nye fly ifølge dets kilder i det russiske forsvarsdepartementet allerede startet som en del av det sivile linjeprosjektet IL-96-400M i Voronezh. Den militære versjonen av rutebåten fikk et nytt kodenavn «Zveno 3C» (Grandis 3S).

Et vanlig firemotors sivilt fly kan frakte opptil 400 passasjerer. Flyet, omgjort til et militært hovedkvarter, vil sannsynligvis frakte få nøkkelpersoner. En stor del av hytta er okkupert av ulike kommunikasjons- og stråleverninnretninger. Det er rapportert at flyet kan holde seg i luften i opptil 3 dager. Kan fylle drivstoff under flyging.Andre generasjons fly IL-80

Styringen av det nye flyet er basert på fly-by-wire-teknologi, som overføres av datasignaler. De fleste analoge betjeningselementene blir ikke stående i kabinen, men erstattes av dataskjermer, den såkalte «glasscockpiten». Et missilforsvarssystem er integrert. Vil kunne sende signaler over 6000 km til både militærbaser og mobilt hovedkvarter.


Andre generasjons fly IL-80

Andre generasjons fly IL-80

Russland bruker fortsatt andre generasjons Il-80-fly basert på Il-86 passasjerfly. Fly introdusert i 1992 er nå teknisk foreldet. I tillegg meldte media i 2020 at tyver hadde lyktes i å stjele radioer fra en person som sto på flyplassen.

You may also like

Leave a Comment