Home » Russlands påtalemyndighet krever 9 års fengsel for journalist for å ha miskreditert…

Russlands påtalemyndighet krever 9 års fengsel for journalist for å ha miskreditert…

by Gunnar Garfors

Påtalemyndigheten i byen Barnaul, hovedstaden i Altai Krai i den sibirske delen av Russland, krevde ni års fengselsstraff for journalisten fra den uavhengige russiske nyhetskanalen Maria Ponomarenko for å ha rapportert om forbrytelsene begått av russiske soldater mot personer som tok seg inn. et teater i den ukrainske byen hadde flyktet fra byen Mariupol, meldte Radio Swoboda tirsdag.

Aktor krevde også at Ponomarenko ble utestengt fra å administrere internettressurser i fem år. Ponomarenko burde selv si: «Regimet vil falle før jeg får prøveløslatelse», skrev Radio Svoboda.

Ponomarenko ble arrestert i St. Petersburg i april 2022 for et Instagram-innlegg hun skrev om beskytningen av Mariupol Drama Theatre og drap på mennesker inne. Etter pågripelsen ble journalisten først holdt i et forvaringssenter i St. Petersburg, og deretter overført til et forvaringssenter i Altai Krai. I midten av november 2022 ble hennes forebyggende tiltak endret til husarrest etter anmodning fra forsvarsadvokatene, men i januar 2023 ble journalisten varetektsfengslet.

I april 2022, som svar på protester mot aggresjon mot Ukraina, dukket det opp en artikkel i den russiske straffeloven om å «diskreditere» handlingene til den russiske hæren. Siden oppstarten har 180 straffesaker blitt anlagt for å «diskreditere» den russiske hæren.

Ifølge menneskerettighetsforkjempere introduserte denne artikkelen effektivt enda sterkere militær sensur i Russland, bemerket Radio Svoboda.

Kanalen Rus News, hvor Ponomarenko var aktiv, har sine profiler på blant annet YouTube og Twitter. (TRYKK)

liten/mal/

You may also like

Leave a Comment