Home » Sammen med Norge, Island og Liechtenstein donerer Finansdepartementet en gratiskonsert til hovedstaden

Sammen med Norge, Island og Liechtenstein donerer Finansdepartementet en gratiskonsert til hovedstaden

by Thure Lindhardt

Finansdepartementet ønsker hjertelig velkommen til Litauens langvarige vennskap med Island, Liechtenstein og Norge og inviterer innbyggerne og gjestene i Vilnius til å se opp mot den vestlige himmelen torsdag 22. juli kl. 19.00, hvor en luftballong vil forevige samfunnet. blir en konsert.

Innenriksdepartementets representative blåseorkester spiller i det gratis, åpne arrangementet og bandet The Roop kroner kvelden. Under arrangementet vil gjestene bli bortskjemt med tilbehør, is og vann, det mangler ikke på godt humør, mange overraskelser og gaver.

Norge, Island og Liechtenstein har gitt midler til transformasjonen av Litauen og reduksjon av økonomiske og sosiale forskjeller i 18 år og har støttet ulike nasjonale prosjekter.

«For første gang inviterer vi alle innbyggere og gjester i Vilnius til å samles på White Bridge Meadow og nyte muligheten til å være sammen, nyte god musikk og lære mer om norske, islandske og Liechtenstein-investeringer i Litauen Investeringer som har nådd landet vårt for nesten to tiår tillater gjennomføring av helse-, kultur-, miljø-, ikke-statlige, rettslige, økonomisk utvikling, forskning og mange andre prosjekter, men sosiologisk forskning viser at bare en tredjedel av befolkningen kjenner til eller har hørt om denne investeringen.Vi inviterer alle som ønsker å bli kjent med hverandre, ta del i aktivitetene til partnerne og ikke bare nyte det flotte sommerværet, men også konserten, sa finansminister Gintarė Skaistė.

Norge, Island og Liechtenstein tilhører ikke EU, men det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) og kan derfor handle og bevege seg fritt over hele Europa. Som takk for denne retten, ervervet i 1994, har stats- og regjeringssjefene i Norge, Island og Liechtenstein etablert finansielle mekanismer i Norge og EØS, hvorav noen vil bli brukt til å styrke Litauens transformasjon og samarbeid.

Den tredje investeringsperioden har allerede startet, hvorav 118 millioner euro er bevilget til Litauen for gjennomføring av ulike investeringsprosjekter i Norge, Island og Liechtenstein.

Du kan lære mer om arrangementet herog se kunngjøringen her.

Vi minner om at vi anbefaler at alle som deltar i arrangementet bruker ansiktsmasker, overholder hygieneforskrifter og holder god avstand.

Bilde av statskassen

You may also like

Leave a Comment