Home » Sammendrag av andre nummer av POLSECURE – MILMAG

Sammendrag av andre nummer av POLSECURE – MILMAG

by Peter Østbye

Den internasjonale messen for politi og offentlig sikkerhet POLSECURE dukket opp i kalenderen til Targi Kielce bare i fjor, og med tanke på tallene skilte den seg ut. I fjor tok utstillingsarealet i overkant av 3.000 kvadratmeter, i år vokste utstillingen med over 100 % – utstillingsarealet tok opp nesten 6.500 kvadratmeter. Utstillingen ble besøkt av over 5000 besøkende (Polska Grupa Zbrojeniowa på POLSECURE-messen).

POLSECURE-messen ble også verdsatt utenfor landet vårt. Mens kun utstillere fra Polen og Tyskland deltok i 2022, presenterte selskaper fra 7 land sine tilbud på årets utgave: Belgia, Tsjekkia, Frankrike, Israel, Tyskland, Storbritannia og selvfølgelig Polen (nyheter fra WB Group på POLSECURE 2023).

Utstillingen ble besøkt av 36 delegasjoner fra 27 land, inkludert: Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Estland, Georgia, Spania, Israel, Sør-Korea, Litauen, Latvia, Malta, Moldova, Tyskland, Norge, Portugal, Romania, Rwanda, Slovakia, Slovenia, Ukraina, USA, Ungarn, Storbritannia, Italia og representanter for Europol og Frontex.

Arrangementet var en utmerket anledning til å bli kjent med tilbudet til selskaper som spesialiserer seg på produksjon av spesialutstyr, personlig verneutstyr, redningsutstyr, kommunikasjon, kommando- og kontrollprogramvare – fra matrasjoner til tjenestemenn til hele rettsmedisinske laboratorier (POLSECURE). : Debut av et mobilt administrasjons- og kontrollsenter (WB Group Communications).

Innholdet i POLSECURE-messen – konferanser, seminarer, debatter

Aktivitetene til DVI-teamene i forskjellige land og metodene for identifisering på katastrofestedet ble diskutert av ekspertene på den internasjonale konferansen organisert av politihovedkvarteret den første dagen av POLSECURE-messen. I panelet satt eksperter fra politiets sentrale rettsmedisinske laboratorium. En internasjonal konferanse om emnet Tillit til å identifisere ofre – rollen til DVI-teamet på åstedet for massekatastrofer Startet med å svare på spørsmålene: hva er DVI-teamene, hvorfor er identifikasjon av offer så viktig og hva er aktivitetene til teamene innen identifikasjon av offer i forskjellige land, f.eks. Ukraina, Malta og Storbritannia.

Den andre dagen av konferansen var blant annet dedikert til dette temaet Kapasitet til innovasjon og bygge menneskelig kapital for å bekjempe nettkriminalitet. Under panelet ble et viktig tema tatt opp, nemlig utvikling av innovasjoner og menneskelig kapitalbygging knyttet til kampen mot nettkriminalitet. For effektivt å forhindre denne trusselen, må rettshåndhevelsesbyråer hele tiden være kreative og innovative i verktøyene og prosessene de bruker. Å nå disse målene er imidlertid avhengig av å utvikle en effektiv strategi for å bygge svært kompetente medarbeidere som er i stand til å takle de tøffeste utfordringene.

Som en del av POLSECURE International Fair ble det også holdt en konferanse dedikert til grensevaktaktiviteter på grensene til Hviterussland og Ukraina. Det var det første arrangementet av denne typen organisert av grensevakten. Konferansen ble deltatt av Frontex viseadministrerende direktør Uku Sarekanno, og sa at selv om migrasjon hadde vært våpen før, hadde det ikke skjedd på den åpenbare og bekymringsfulle måten som Lukasjenko-regimet gjorde. Ifølge nestlederen i Frontex kan Europa møte lignende trusler i fremtiden.

Dynamiske show – et viktig element på sikkerhetsmessen

Dynamiske show vekker alltid interessen til gjestene, som kan se representanter for ulike uniformerte tjenester i aksjon live og under kontrollerte forhold. Det var ikke annerledes i år, hvor det nyeste utstyret og ferdighetene til grensevakter, politifolk og sikkerhetseksperter ble presentert i en spesiell blokk. Det var også musikalske aksenter.

Opptredenen til det representative orkesteret til grensevakten og politiet åpnet showblokken den første dagen av POLSECURE. På uteområdet til Targi Kielce presenterte politihovedkvarteret et æreshjelpeshow for motorsykkel. En spektakulær eskorte av politifolk på tohjulinger viste ikke bare sine motorsykkelferdigheter, men også hvordan de kan beskytte landets livligste mennesker. Til gjengjeld gjennomførte sikkerhetsavdelingen til grensevakten en demonstrasjonsaksjon ved bruk av en angrepshund. Tetrapoder har vært styrken til grensepatruljeenheter i årevis, brukt i både patrulje og spesialoperasjoner. En viktig del av de dynamiske showene er presentasjonen av det mest moderne utstyret og sikkerhetssystemene. En av dem ble presentert av KRD-selskapet, som blant annet driver med produksjon av sikkerhetsglass. Under styrketesten av KasiGlas-rutene kranglet produsentene om deres overlegenhet over sikkerhetstiltak som gitter. Transactor Security demonstrerte et system for å oppdage og nøytralisere droner. Omfattende spesialutstyr inkludert for eksempel innovative systemer for nøytralisering av IED/EOD-trusler, deteksjonsutstyr for å oppdage bombe, biologisk-kjemiske og radiologiske trusler.

Veldig interessante workshops for beredskap i COMBAT DEFENSE ble gjennomført av spesialistene fra Ready Foundation. Den samler erfarne spesialister fra mange områder som forbereder seg på vanskelige tider med lidenskap. Under møtet delte eksperter sine ferdigheter, kunnskaper og erfaringer som trengs for å overleve trusler. GOTOWI.ORG-kampanjen gir informasjon om hvordan man forbereder seg på krisesituasjoner og hvordan man overlever dem til tross for vanskelighetene.

Viktige avtaler under POLSECURE-messen

POLSECURE-messen er ikke bare en interessant utstilling for offiserer i forsvaret, men også et sted hvor kontrakter og avtaler som er viktige for sikkerheten signeres.

Politimester generalinsp. Jarosław Szymczyk signerte samarbeidsavtaler med sikkerhetsinstitusjoner. Den første av dem ble fullført med brigadegeneral. Karol Molenda – Kommandør for Cyberspace Defense Forces-komponenten med base i Legionowo og arrangør av det militære telekommunikasjonssystemet. Avtalen regulerer samarbeidet mellom enhetene i det polske politiet, for eksempel grensebeskyttelse, sikring av massearrangementer, fellesøvelser og samarbeid ved krise eller væpnet konflikt.

Lederen for det polske politiet signerte også en avtale med Przedsiębiorstwo Sprzętu Ochronnego Maskpol. Det signerte dokumentet regulerer prosedyrene for å anskaffe kvalifiserte skuddsikre vester, som gir individuell beskyttelse for hver politimann (POLSECURE: Maskpols KKP-02 vester for politiet).

Å legge til rette for arbeidet til Central Forensic Laboratory er rettet mot å signere en avtale om antroposkopiske rekonstruksjoner med Institute of Bioorganic Chemistry ved det polske vitenskapsakademiet. Dokumentet ble signert av politioverbetjent Pawel Dobrodziej på vegne av politiet. Det polske politiet signerte også et avtaleavtale med WB Group. Det ble også signert en rammeavtale med Lubawa (POLSECURE: samarbeid mellom WB Group og politiet).

våpenlager bueskytter-Radom og grensevakten signerte en kontrakt for levering av 240 MSBS-Grot-C16-FB-A2 karabiner, kaliber 5,56 mm x 45. Grensevakter kjøper igjen MSBS-Grot karabiner. Til dags dato er nesten 1300 enheter levert til dem. Grensevakter understreker at våpnene fra Radom er perfekte for deres bruk og er enkle å tilpasse til spesifikke oppgaver, derfor ble det besluttet å kjøpe et nytt parti med våpen. Kontrakten ble signert i Kielce av representanter for Fabryka Broni bueskytter– Radom Dr. Wojciech Arndt, styreleder og Seweryn Figurski, styremedlem og øverstkommanderende for grensevakten, generalmajor. SG Tomasz Praga (POLSECURE: Flere MSBS grottekarbiner for grensevakter).

Prisutdeling på slutten av POLSECURE

International Police and Public Safety Fair ble avsluttet med en festlig prisutdeling for de beste produktene. Etter å ha behandlet søknadene delte konkurransekomiteen ut tre produkter.

  • Et konsortium bestående av: Leder – Warszawa teknologiske universitet og VORTEX, politiakademiet, Longevity for the Mobile Distribution Point of ICT Infrastructure (MPDiT)
  • ChangePro, produsent av HackingDept for HackingDept Offensive Training
  • Megmar Logistics & Consulting for mobile antiterrorbarrierer MVB-3X for å beskytte mot ramlende kjøretøy

Spesialprisen for øverstkommanderende for politiet gikk til WB Groups Flytronic for FlyEye multi-tasking ubemannet luftsystem.

Tildeling av øverstkommanderende for grensevakten grense laurbær gikk til PCO-selskapet fra Warszawa for det bærbare termiske kameraet NPL-1T.

En spesiell pris fra generaldirektøren for fengselsvesenet for de anvendte teknologiske og designløsninger gikk til selskapet PPO Przedsiębiorstwo Państwowe fra Strzelce Opolskie for taktiske sko PPO MILITARY MODEL 941.

Bilder: Targi Kielce

pressemelding

You may also like

Leave a Comment