Home » SAMMENDRAG AV USA-SØTEN (7/21): Kommer det en boom i andre økonomiske sektorer? Det er mulig!

SAMMENDRAG AV USA-SØTEN (7/21): Kommer det en boom i andre økonomiske sektorer? Det er mulig!

by Gunnar Garfors

Foto: freepik.com

Fredag ​​brakte en blandet økt i USA. Markedet er fokusert på prognoser om ytterligere renteøkninger. Den gode nyheten er at Dow Jones Industrial Average stiger, noe som kan bety en markedsgjenoppliving i andre sektorer enn teknologi.


Invester i globale aksjer, ETFer og amerikanske opsjoner og tjen opptil 5,8 % med gratis penger!

Åpne en konto hos Freedom24


  • Indekser: S&P 500 +0,03 %, Nasdaq -0,22 %, Dow +0,01 %
  • Til tross for en liten økning i Dow Jones Industrial Average (.DJI), postet indeksen sin 10. dag med oppgang, den lengste syklusen på nesten seks år.
  • Nvidia, Netflix og Meta tapte rundt 2 %, mens American Express registrerte nedganger på nesten 4 %.

De økende problemene er flere enn antallet fallende S&P 500-aksjer. Oppstyret rundt fremveksten av .DJI vekker imidlertid håp om at boomen ikke bare vil påvirke kunstig intelligens, men også andre sektorer som ikke er relatert til AI, inkludert: helsevesen og finans.

Spesielt i finanssektoren snakker vi om en syklisk industri, så økende optimisme kan snart bety et oppsving ikke bare i teknologien, men også i andre aksjer.

Sjekk også: Apple og Microsoft mister betydning! En stor endring på Nasdaq-børsen fra mandag

Nvidia og Meta tapte omtrent 2 %. I mellomtiden falt Netflix 2,3 % blant blandede reaksjoner på strømmeselskapets kvartalsresultater.

Netflix-sitater sammenlignet med S&P500-indeksen

Kilde: TradingView

American Express skuffet markedet med sine prognoser, noe som resulterte i en nedgang på 4 %.

Sjekk også: Snart 1,5 millioner amerikanske dollar for én Bitcoin? Dette hevder en kjent og kontroversiell investor

For uken steg S&P 500 0,7 %, Nasdaq falt 0,6 % og Dow Jones steg 2,1 %. Takket være de siste gevinstene er S&P 500 opp 18,2 % totalt i 2023. Nasdaq har steget med rundt 34 % hittil i år.

Volumet var lavt, med 10,4 milliarder aksjer omsatt, sammenlignet med et gjennomsnitt på 10,6 milliarder de siste 20 øktene. Ifølge analytikere skyldes fredagens blandede økter at de månedlige opsjonene utløper og ventetiden på at Nasdaq 100-indeksen skal komme tilbake til balanse.

FOMC-møtet er planlagt til neste uke. Markedet forventer en beslutning om å heve renten med 25 basispunkter. Derfor tolker investorer den fremtidige retningen for politikken annerledes, spesielt på lang sikt. Ifølge CME FedWatch er forventningene til september bare rundt 16 %. Hvis Federal Reserve bekrefter eller foreslår en lignende situasjon på det kommende møtet, kan markedet fortsette å stige.

Sjekk også: Eurokurs – se prognose fra den berømte tenketanken. Dette kan avslutte den felles valutaoppgangen

You may also like

Leave a Comment