Home » Sanksjoner har rammet den russiske sangeren Grigory Leps hardt

Sanksjoner har rammet den russiske sangeren Grigory Leps hardt

by Connie Nielsen

Den russiske sangeren Grigory Leps, som er på svartelisten til Latvia og mange andre land, er et «offer for sanksjoner» – det var det produsent Kirill Chibisov kalte ham, som avslørte artistens tap for russiske medier Komsomolskaya Pravda.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

I 2008 inkluderte magasinet Forbes sangeren Grigory Leps blant de ti mest lønnsomme stjernene i russisk showbusiness i 2020 – han tjente 5,3 millioner dollar i året på sitt kreative arbeid alene.

Han spurte rundt 120 000 euro for en forestilling på en kveld; bare Zemfira er en enda dyrere artist.

Som konsertprodusent Kirill Chibisov avslørte til russisk presse, kan Leps ha tapt 20 millioner dollar på de gjeldende sanksjonene, ettersom han nå nektes tilgang til sparepengene sine. Leps oppbevarte hovedsakelig pengene sine i banker i London og USA.

«Leps har tjent gode penger de siste tjue årene og holdt penger i London og Amerika. Nå kan ikke sangeren gå dit eller dit. Alle kontoene hans er frosset, han har ikke tilgang til penger. Leps er en uønsket person der. «Han har tapt penger, men han er et offer for sanksjoner. Jeg anslår at Grigory tapte rundt 20 millioner dollar, sa han.

Leps har vært svartelistet av flere land i mange år, og Latvia erklærte ham uønsket i 2019. Litauen hadde tidligere blitt svartelistet over mistenkte koblinger til den kriminelle verdenen.

Allerede i 2013 innførte det amerikanske finansdepartementet sanksjoner mot Leps for hans engasjement i Eurasian Criminal Syndicate. Ukraina og Israel, samt Storbritannia, ble også svartelistet.

Etter annekteringen av Krim, prøvde Leps gjentatte ganger å få visum for å komme inn i Storbritannia, men han ble alltid nektet, i 2015 knirket han.

Etter at Russland invaderte Ukraina fikk en rekke mennesker nær Kreml fryst midlene sine i utlandet og det var umulig å ta ut pengene.

You may also like

Leave a Comment