Home » sannsynligvis kidnappet kona til en velstående forretningsmann

sannsynligvis kidnappet kona til en velstående forretningsmann

by Thure Lindhardt

Ledsageren til en velstående nordmann har vært savnet i mer enn to måneder. Politiet, som besluttet å offentliggjøre saken, går inn for kidnappingsteorien.

31. oktober, Halloween, forsvant Anne-Elisabeth Falkevik Hagen sporløst. Den 68 år gamle kvinnen som var gift med eiendoms- og energimogulen Tom Hagen ble kidnappet innenfor 12 mil fra Oslo, ifølge en melding fra norsk politi onsdag. – Det er fremsatt løsepenger og alvorlige trusler, sa forsknings- og etterforskningsleder Tommy Brøske på en pressekonferanse.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kone til gründeren Tom Hagen. HANDOUT / AFP

Det skandinaviske landets myndigheter har besluttet å offentliggjøre saken i håp om å få ytterligere informasjon. Undersøkelsene, som har blitt gjennomført diskret i flere uker, er fortsatt mislykkede. Ingen mistenkte ble funnet på dette tidspunktet. Politiet avslørte imidlertid at det har foregått «svært begrenset» utveksling med påståtte kidnappere via en digital kommunikasjonsplattform, uten at siste dato er oppgitt. – Vi har ikke fått livstegn fra fornærmede, men vi har heller ingen indikasjoner på at hun ikke er i live, sier inspektør Tommy Brøske.

Ifølge dagsavisen Weltgang (VG) ville løsepengene beløpe seg til 9 millioner euro, men i Monero, en kryptovaluta som er vanskelig å spore opp. Familien som ble rådet av etterforskerne planlegger ikke å betale denne summen til kidnapperne foreløpig. Dine medlemmer vil gjerne kontakte deg for å bekrefte at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er i god behold. – Det er ingen tvil om at familien så på kidnappingen av Anne-Elisabeth som en forferdelig og umenneskelig handling, sa hennes advokat Svein Holden på en pressekonferanse.

En lapp på dårlig norsk lå igjen hjemme hos kvinnen, opplyste VG. Det vil bety at den savnede vil bli henrettet dersom politiet tilkalles. Informasjon etterforskerne ikke ønsket å kommentere.

En sjelden ting

de BBC gjorde det klart at forsvinningen var avslørt av avisen Aftenposten tidlig denne onsdagen. Sistnevnte hadde valgt å ikke publisere detaljer i saken for å beskytte Tom Hagens kompanjong, som er rangert som 172. formue i Norge av magasinet Kapital. Med eiendeler på 1,7 milliarder kroner (174 millioner euro) eier han 70 % av strømleverandøren Elkraft, ifølge norske medier.

Paret førte en «tilbaketrukket» tilværelse i et pent, men upretensiøst hus. Nå sperres det av politiet. Anne-Elisabeth Falkevik Hagens velstående ektemann holdt tilbake, men ble gjenstand for flere presseartikler om suksessen.

Denne typen saker er sjeldne i Norge, hvor kriminaliteten generelt er lav. Det skandinaviske landet ligger på ellevte plass i sikkerhetskategorien i rapporten fra World Economic Forum 2018. For å løse denne «kidnappingen» så raskt som mulig, ble det innledet internasjonalt politisamarbeid.

You may also like

Leave a Comment