Home » Satyricon jobber med et nytt album. Premiere medio 2024 ⋆ MetalNews.pl

Satyricon jobber med et nytt album. Premiere medio 2024 ⋆ MetalNews.pl

by Catherine Monroe

Det norske black metal-bandet Satyricon jobber med nok et studioalbum, som etter planen skal slippes i 2024.

Torsdag (17. august) delte Satyricon-frontmann Sigurd «Satyr» Wongraven et bilde av seg selv med en gitar på sin Instagram og la ut følgende melding: Etter en liten sommerpause er vi tilbake på @satyriconofficial. Vi jobber med et nytt album som skal være klart vår/sommer neste år..

Siste Satyricon-utgivelser

I fjor, i et unikt samarbeid med det verdenskjente Munch-museet i Oslo, ga Satyricon ut en 56-minutters komposisjon med tittelen «Satyricon & Munch». Musikken skapt av Satyr overskred alle sjangergrenser.

Det siste vanlige albumet til den norske black metal-duoen Fri. Deep Calleth Upon Deep ble utgitt i september 2017 via Napalm Records. Albumet ble spilt inn tidlig i 2017 i Oslo, Norge og Vancouver, Canada, og ble blandet med den respekterte studioguruen Mike Fraser (som tidligere samarbeidet med Satyricon på 2006s Now, Diabolical).

Satyricons to første album, Dark Medieval Times fra 1993 og The Shadowthrone fra 1994, ble gitt ut i mai 2021 som remiksede og remastrede gjenutgivelser med reviderte omslag via Napalm Records.

I juli 2022 fortalte Satyricon-trommeslager Kjetil-Vidar «Frost» Haraldstad til Heavy New York hvordan han og bandkameratene har utviklet seg musikalsk siden gruppen ble dannet for tre tiår siden:

«Fra mitt ståsted er Satyricon i konstant utvikling. Vi har alltid lagt vekt på viktigheten og viktigheten av kreativitet, innovasjon, vågemot og mot til å prøve noe nytt, da vi ser på black metal som en sjanger født av kreativitet.

Det vokste ut av band som våget å gå dit andre band ikke hadde gjort det før. De gikk et skritt videre på mange måter og gjorde musikken deres tyngre og tyngre enn noe de hadde gjort før. De brakte inn litt mørke som egentlig ikke var der før.

Det kan ha vært noen forsøk, men før de første black metal-bandene var det ikke sånn sånn sett. Dessuten hadde mange av disse bandene en pionerånd og det var mange avantgarde-ting. Og disse elementene var veldig, veldig viktige, og gjennom Satyricon har vi alltid prøvd å dyrke disse elementene og virkelig gjøre dem til en del av vårt musikalske DNA.

Og det er utgangspunktet. Jeg tror bandet vil gå gjennom mange endringer og noen ganger vil det gå videre fra album til album på veldig, veldig betydelige måter, noen ganger kanskje litt tregere, men det vil alltid være der.

Kilde: Blabbermouth
Foto. reklamemateriell

You may also like

Leave a Comment