Home » Se en fin historie – en kunngjøring av den 4. dagen av EM 2023

Se en fin historie – en kunngjøring av den 4. dagen av EM 2023

by Erlend Loe
Foto SRAM Road

Etter ørn- og ørnkonkurransen på fredag ​​er det tid for de to neste kategoriene, som konkurrerer i massestartrennene til EM på Col du VAM. Hvem vinner stjerne-t-skjortene og andre medaljer i junior- og elitekonkurransene for kvinner?

Polsk historie i begge kategorier som fant sted på lørdag er virkelig rik på gode øyeblikk. Menn under 18 år har deltatt i EM siden 2005 og medaljer for hjemlandet vårt er allerede vunnet av Michał Kwiatkowski (2007, gull), Alan Banaszek (2015, gull) og Piotr Gawroński (2008, bronse). Kvinneleiten har kun konkurrert syv ganger, men Katarzyna Niewiadoma har allerede vunnet to medaljer (2016 – sølv og 2020 – bronse). Ser man på rutene og oppstillingene til det hvite og røde laget, kan man i all hemmelighet drømme om å forlenge denne forestillingen både lørdag morgen og ettermiddag.

Dagens program
  • Juniorer – Start kl. 09.00, planlagt slutt kl. 11.45
  • Elite kvinner – Start kl. 13.45, planlagt målgang kl. 17.00
Ruter

Fellespunktet for alle EM-løpene er en nesten 14 kilometer lang runde med en siste stigning til Col du VAM, også kjent som Vamberg. Veggen som leder til mål er dekket av brostein, og selv om den bare er ca. 400 meter lang og har en gjennomsnittlig helning på 5-6 % avhengig av kilden, er det fragmenter på opptil 15 %.

Høydeprofil av Col du VAM/VAM-berg gjennom Ronde van Drenthepad

Juniorene skal gjennomføre 8 runder med en total distanse på 109,3 km. Dameleliten skal tilbakelegge 129,3 km, inkludert en nesten 60 kilometer lang reise fra Meppel og 5 siste runder fra Col du VAM. Bortsett fra denne ene stigningen er rutene helt flate, men de går samtidig gjennom svært utsatte områder hvor vinden kan spille en viktig rolle.

Vær

Været legger imidlertid ingen demper på deltakerne i EM. Det er ventet kraftig regn igjen utover natten, som stopper kort tid før start for juniorene. Det er imidlertid ventet en temperatur på litt over 10 grader celsius. I tillegg forventes ikke vinden å avta nevneverdig sammenlignet med tidligere dager – de vil fortsatt nå rundt 20 km/t og vindkast på opptil 40 km/t. Men gårsdagens løp viste at det definitivt er en fordel for utbryterne å kontrollere vindkastene.

Juniorløpsfavoritter

Startlisten for 2005 og 2006 for menn er full av sterke syklister hvis taktikk ikke nødvendigvis bør være å vente på mål. Kombinert med måten mange løp har gått i år, lover dette å bli et veldig interessant løp, med en veldig sterk utbrytergruppe som sannsynligvis vil dukke opp lenge før målstreken.

Favoritten nr. 1 ser ut til å være den regjerende verdensmesteren i denne konkurransen og vinneren av individuelle tidsforsøksgull i EM – Albert Withen Philipsen (Danmark). Han får støtte av blant annet: Theodor August Clemmensen, Theodor Storm Og Patrick Boje Frydkjær – Hver av dem har råd til å vinne en medalje under de rette omstendighetene.

Nordmennene har også en veldig sterk tropp – det vil være et veldig talentfullt lag i toppen Jørgen Nordhagenmen det støttes blant annet av: Storm Ingebrigtsen, Kasper Haugland eller vanvittig fort Felix Ørn-Kristoff. Ethvert scenario der dette laget ikke vinner en medalje vil sikkert være en fiasko for dem.

Det er kun 3 plater, og franskmennene og italienerne kan også ha store ambisjoner. Den første gruppen inkluderte blant annet: Leo Bisiaux, Matys Grisel, Maxime Decomble Hvis Eliott Bouletog Italia inkluderer spillere som Lorenzo Mottes, Andrea Bessega, Luca Giaimi, Andrea Montagner, Mattia Negrente Hvis Juan David Sierra. Hvem vil de fokusere på i disse troppene? Det finner vi først ut på veien.

Han er en stor favoritt og hele laget bør være rundt ham Jarno Widar (Belgia). Knapt noe annet lag har en så tydelig leder, men spørsmålet er om den talentfulle 17-åringen vil klare å håndtere presset og beskyttelsen fra sine rivaler.

I tillegg er de blant en rekke favoritter Senna Remijn Og Julian Vergouw (Nederland), Louis Leidt Og Paul Fietzke (Tyskland), Erazem Valjavec, Jakob Omrzel Og Žak Eržen (Slovenia), Kasper Borremans Og Karl-Nicolas Grönlund (Finland), Markel Beloki (Spania), Krystof Kral Og Pavel Sumpik (Tsjekkia), Ilian Alexandre Barhoumi (Sveits), Matvey Ushakov (Ukraina), Kristupas Mikutis (Litauen) eller Davis Gludavs (Latvia).

Vi kan ha store forhåpninger til prestasjonen til det polske landslaget. Patryk Goszczurny Etter å ha bevist mange ganger at han kan følge angrepene til de beste juniorene i verden og kjempe med dem på linjen, bør de også holde tritt med sine rivaler Filip Gruszczynski, Adam Bronakowski Hvis Dawid Wika-Czarnowski. Sistnevnte favoriserer spesielt denne typen ruter, så du kan stole på hans høye plassering. Komposisjonen fullføres av et dynamisk team Szymon Wiśniewski og dyktig Dawid Lewandowski.

Junior startliste:

Favorittene til kvinnenes eliteløp

Nøyaktig 100 kvinner skal til start og det blir mye lettere å plukke ut medaljekandidater blant dem enn blant juniorkvinnene som har stilt til nå. Jeg avsluttet analysen min der med det polske landslaget, men jeg starter her fordi det er gode grunner til det.

Det polske laget har vunnet to medaljer i den nesten syv år lange historien til Elite-EM for kvinner, og begge ble delt ut i år. Katarzyna Niewiadoma. Sølv i 2016 og bronse i 2020-sesongen i to av 28-åringens tre opptredener viser at polakken er utrolig effektiv i disse konkurransene. Kasias eneste opptreden utenfor pallen var 4. plass i 2021. På vår leders side vil være et sterkt lag, også uforutsigbart og alltid farlig Martha Lach5. for et år siden Daria Pikulik, Karolina Kumięga, Marta Jaskulskamesteren i landet vårt Monika Brzeźna Og Katarzyna Wilkos. De hvite og røde syv streber etter å oppnå de høyeste målene, og deres handlinger vil være verdt å følge.

Konkurranse? Veldig sterk. Verdensmesteren fra Glasgow ser ut til å passe perfekt til denne profilen Lotte Kopecky (Belgia). 27-åringen skal ha et lag som er helt orientert mot hennes behov, noe som ikke kan sies om vertene. Nederlenderne burde teoretisk sett gå Demi Volleringmen laget hennes vil inkludere mange andre sterke kvinner, inkludert: forsvare tittelen Lorena Wiebes eller veldig talentfulle Shirin van Anrooij Og Mischa Bredewold.

Italienerne vil også være opptatt av medaljer. Elisa Balsamo bør holde seg i pelotonen og trolig være øremerket angrep Silvia Persico. De danske kvinnene har også angrepsalternativet sprinter + syklist (eller Emma Norsgaard Og Cecilie Uttrup Ludwig), tyske kvinner (Franziska Koch Og Liane Lippert), franske kvinner (Gladys Verhulst Og Juliette Labous) eller britisk (Pfeiffer Georgi Og Anna Henderson).

Det er praktisk talt sikkert at to sveitsiske kvinner ikke vil «sitte» i pelotonen – Elise Chabbey Og Marlen Reusser De har allerede vist i VM i Glasgow at de kan slå fullstendig gjennom pelotonen med sine angrep, noe som kan føre til medalje. Dette er ikke gode nyheter for gruppen av raske konkurrenter – det er verdt å nevne i denne forbindelse Elena Erik (Serbia) i Tamara Dronova-Balabolina (Nøytral idrettsutøver)

Startliste kvinneelite:

Leverer data FirstCycling.com

overføring

Kameraene vil dessverre ikke følge juniorene, så i deres tilfelle er det opp til oss å følge dem Live timing finner du på denne linken. The Vision vil kun vises under elitekonkurransen for kvinner, og løpet vil bli sendt på både Eurosport 1 og TVP Sport.

You may also like

Leave a Comment