Home » Se hvordan Norsk Park i Cieplice så ut før krigen! Hva mangler i Norsk Park i dag?

Se hvordan Norsk Park i Cieplice så ut før krigen! Hva mangler i Norsk Park i dag?

by Connie Nielsen

Den norske parken ligger i nærheten av gatene Cervi og Wolności i Cieplice, og samtidig er den omgitt av elven Wrzosówka på vestsiden. Den norske parken ligger i umiddelbar nærhet til en annen vakker park i Cieplice – Spaparken.

Den norske parken ble grunnlagt på 1900-tallet etter initiativ fra Eugen Füllner, som eide en papirmaskinfabrikk. Parken med et areal på 15,6 hektar ligger i gatene Cervi og Wolności, og på vestsiden av parken ligger elven Wrzosówka. Norsk Park ble opprettet med den hensikt å skille fabrikklokalene fra boligbebyggelsen beregnet på ansatte. En av de vakreste attraksjonene på dette stedet er en dam med en bro som den norske paviljongen ble bygget over, og arkitekturen var inspirert av en restaurant i Oslo (Norge). Frem til 2013 var den nevnte norske paviljongen hjemmet til Naturhistorisk museum, hvor du kunne se en interessant og imponerende samling av forskjellige eksemplarer av fugler og sommerfugler!

For tiden har Norsk Park blitt beriket med en ny overflate av parkaller eller ytterligere forsterkning av kantene på dammene, i midten av disse er det en fontene opplyst i mange farger. Det er også et vakkert hvitt lysthus ved dammen hvor turgåere kan sitte og hvile og beundre den vakre utsikten. I den norske parken i Cieplice kan vi også finne en obelisk til minne om møtet mellom to polske poeter: Wincenty Pol og Kornel Ujejski med den tsjekkiske anatomen og fysiologen Jan Purkyne. Husker du hvordan parken så ut før? Synes du det mangler noe i Norsk Park?

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment