Home » Seniorer i tannlegepraksisen. Kinga Grzech-Leśniak Company støttet av det norske fondet

Seniorer i tannlegepraksisen. Kinga Grzech-Leśniak Company støttet av det norske fondet

by Gunnar Garfors

Selskapet – Kinga Grzech Leśniak Specialized Dental Center PERIOCARE mottok nesten 200 tusen. Euro-midler til prosjektet «Bruk av laserlys til behandling og regenerering av pasienter i geriatri og geriatri».

  • 41 livskvalitetsprosjekter er finansiert av de norske fondene med en samlet verdi på nesten 14,8 millioner euro
  • De iverksatte oppgavene inkluderte også programmet «Bruk av laserlys for behandling og regenerering av pasienter i geriatri og geriatri» fra spesialtannlegesenteret PERIOCARE i Kinga Grzech-Leśniak
  • Samarbeidet med den norske partneren var rettet mot både å bidra til å skape tjenester ved hjelp av rød og infrarød lyslaser for å behandle, regenerere og støtte immunsystemet hos eldre pasienter, samt å støtte implementeringen av disse tjenestene.

Behandling for seniorer medfinansiert av de norske fondene

– Seniorer er hovedmålgruppen for prosjekter finansiert av de norske fondene innenfor rammen av programmene «Teknologi for å forbedre livskvaliteten» og «Program for små tilskudd til kvinnelige entreprenører» iverksatt av PARP – informerte Izabela Wójtowicz, direktør for Institutt for innovasjonsimplementering i bedrifter ved PARP.

Totalt gjennomfører mottakerne i begge programmene (eller har allerede gjennomført) 41 prosjekter innen teknologi for en total medfinansiering på nesten 14,8 millioner euro.

Finansiering til PERIOCARE

Blant mottakerne av programmet «Små stipendordninger for kvinnelige entreprenører» var Kinga Grzech-Leśniak Specialist Dental Center PERIOCARE, som mottok nesten 200 000 euro i midler til prosjektet «Bruk av laserlys for behandling og regenerering av pasienter i geriatri og geriatri».

Sammen med tannråte er periodontitt den vanligste årsaken til for tidlig tanntap. Mange pasienter lider av blødende tannkjøtt, blottlagte tannrøtter eller tannløsning, men ikke alle vet at dette er symptomer på periodontitt. Periodontologi omhandler forebygging og behandling av periodontale sykdommer, som består av strukturer som er ansvarlige for å opprettholde tenner i beinet.

Lasere i geriatri

Temaet for prosjektet var opprettelse og implementering av prosedyrer for innovativ bentransplantasjonsterapi basert på digitale teknikker for ikke-invasiv design ved behandling av eldre mennesker og bruk av laserlys til behandling og regenerering av pasienter i geriatrisk tannbehandling, bl.a. behandling av slimhinner hos pasienter etter kjemoterapi – og strålebehandling, behandling og smertelindring og fremskyndet helingsprosessen.

Samarbeidet med den norske partneren var rettet mot både å bidra til å lage tjenesteprosedyrer ved bruk av røde og infrarøde lyslasere for å behandle, regenerere og støtte immunforsvaret hos eldre pasienter, samt å støtte selskapet i implementeringen av disse tjenestene.

Veiledning med norsk støtte

Den norske prosjektpartneren Drammen Laserklinikk Clinic, som har lang erfaring med å behandle pasienter med denne type behandling, tilbød mentortjenester til eieren av PERIOCARE-senteret.

I tillegg inkluderte prosjektet kjøp av tjenesten for utvikling av protokoller for nye tannlege og generell medisinsk behandling (hjelp til behandling av astma, revmatoid artritt, diabetiske sår, migrene, depressive stemninger) og kjøp av moderne medisinsk utstyr:

  • digital tomograf,
  • intraoral skanner,
  • sd-skriver,
  • laser seng.

Entreprenørskapsutviklings- og innovasjonsprogrammet, som inkluderer The Small Grants-programmet for kvinnelige entreprenører, implementeres under den norske finansieringsmekanismen 2014-2021 og det europeiske økonomiske samarbeidsområdets finansielle mekanisme 2014-2021.

La oss huske at Dr. n. Med. Kinga Grzech-Leśniak er andregangsmedlem i FDI Dental Practice Committee (FDI World Dental Parliament ble holdt 19.-24. september i Genève, Sveits).

You may also like

Leave a Comment