Home » Sett fra Norge #323: Kommer Norge til OL i 2022? | Nordisk magasin | nr. 1 skiskyting

Sett fra Norge #323: Kommer Norge til OL i 2022? | Nordisk magasin | nr. 1 skiskyting

by Thure Lindhardt

Vil Norge gå på lekene?

De neste olympiske vinterlekene i Kina er under diskusjon. Tilsidesettelse av menneskerettighetene blir faktisk ofte notert der av humanitære organisasjoner, og for noen nordmenn er det viktig å være realistisk på ett punkt: Sporten brukes til politiske formål og idrettsutøverne blir ikke sett på som bønder i den kinesiske regjeringens spill.

Et problem som Johannes Høsflot Klæbo bestemte seg for å tenke mer seriøst, da det norske fotballaget ikke ønsket å reise til Qatar av samme grunner. «Jeg tror hele laget må komme sammen og ta en avgjørelse før kampene,» sa grunnleggeren. Når vi gjør noe, må vi gjøre det som et team, ikke bare en eller to personer. Fotballspillerne har tatt sitt ansvar og jeg synes det er viktig at vi gjør det samme. »

Johannes Hoesflot Klaebo (NOR) – Modica / NordicFocus.

Klæbo ønsker å samle hele landslaget slik at de sammen kan bestemme hvilke verdier de vil representere og forsvare.

På spørsmål om temaet spilte Therese Johaug franchisekortet: «Jeg må innrømme at jeg absolutt ikke tenkte på det», sa hun ved mikrofonen til NRK. Så jeg kan ikke gi deg noe svar, jeg må forhøre meg om emnet først. » Gates Øvrebø, sportsdirektør i Norges Forbund, lovet at utøverne skulle finne ut om Kina og dets regime før lekene slik at alle kan ta en avgjørelse. – Men jeg tror at det også vil bidra til å sette dette landet i søkelyset og kanskje fordømme det som er å fordømme, fortsetter Øvrebø.

Skiskyting, langrenn, skihopping, nordisk kombinert, vintersport, nordisk magasin, ski, nordisk
Erik Valnes (NOR), Johannes Hoesflot Klaebo (NOR) – Modica / NordicFocus.

pensjonisten fra alpint, Aksel Lund Svindal, vil minne ham om at noen idrettsutøvere har trent for lekene i et tiår og ikke alle har den luksus å kunne gi opp denne drømmen som kanskje er deres eneste sjanse til å delta i en olympisk kampanje. «Men personlig er jeg med i beslutningsteamet», avslutter Svindal. Dette unngår ansvaret til bare en eller to idrettsutøvere. »

Tønseth et Krogh en fare

Foreløpig fortsatt på landslaget, Didrik Tonseth og Finn-Hågen Krogh hatt en komplisert sesong. Med fare for å tape før neste kamp? «Vi vil kunngjøre vedtektene til lagene i mai,» informerte Espen Bjervig, direktør for Langrenn. Hvis jeg allerede kan annonsere at de vil være av lignende størrelser, kan jeg ikke gi navn ennå. »

Artikkelen fortsetter under annonsen
Skiskyting, langrenn, skihopping, nordisk kombinert, vintersport, nordisk magasin, ski, nordisk
Didrik Toenseth – Modica / NordicFocus.

Men for eksperter med norsk bakgrunn kan Tønseth og Krogh være for yngre idrettsutøvere som. å bli satt på sidelinjen Harald Østberg Amundsen, Medaljevinner i Oberstdorf.

Nok til å irritere Krogh, han ved mikrofonen NRK : «I alle løpene jeg har deltatt i har jeg kommet inn på topp 10», minnes nordmannen. Riktignok er dette ikke resultatene jeg håpet på, men det er ikke dårlig. Jeg vet at jeg ikke er på mitt beste, og jeg vet hva jeg kan gjøre for å forbedre det. »

Skiskyting, langrenn, skihopping, nordisk kombinert, vintersport, nordisk magasin, ski, nordisk
Finn Haagen Krogh (NOR) – Modica / NordicFocus.

Langrennsløperen meldte også at han ikke ser seg selv i løpet utenfor landslaget. Hvis han ble kastet ut, hva ville han gjort? Jeg aner ikke hva jeg ville gjort, situasjonen ville vært veldig merkelig for meg, men jeg vet at det er en mulighet, avslutter han.

Andre liker Pål Golberg, ønsker å endre laget. Sprinteren ønsker faktisk å utvikle potensialet sitt enda mer over lange distanser, noe som ikke er mulig for ham i det nåværende sprintlaget. Jeg har det best med dette laget, men hvis det strider mot målene mine som langrennsløper, må jeg tenke på det, sa Golberg. Og tar vi 8 utøvere til OL, må vi ikke glemme at en allsidig utøver foretrekkes fremfor en ren sprinter. »

Lægreid tiltalt

Skiskyting, langrenn, skihopping, nordisk kombinert, vintersport, nordisk magasin, ski, nordisk
Sturla Holm Laegreid (NOR) – Manzoni / NordicFocus.

Sesongen av Sturla Holm Lægreid var imponerende. Til det punktet at noen vil tvile på nordmannens reelle evner. Det var i hvert fall det den tidligere russiske skiskytteren mente. Dmitriy Vasiliev : «Jeg vil gjerne forstå hvordan han gikk fra å være en gjennomsnittlig idrettsutøver til å bli en superstjerne. Jeg har absolutt spørsmål, blant annet om de medisinske godkjenningene som generelt tilskrives nordmenn, betror han til russiske medier. Ta disse medikamentene fra dem og vi får se.»

Hva gjør Lægreid trist, spurt av TV2. Det er ikke hyggelig å bli anklaget for svindel, sier han. Russere blir ofte anklaget for doping og anklager ofte andre til gjengjeld. Men det triste er at de gjør det uten grunnlag med mindre de vurderer en god dopingsikker sesong. Nordmannen husker også at russere de siste årene har blitt stilt foran svært ofte for doping. – Det ville vært bra om alle nå jobber med en ren idrett, sier Lægreid.

Siegfried Mazet, den franske treneren for norsk skytesport, var det også rørt av Vasilyevs avgangTwitter. «Å anklage Sturla Lægreid for å dope andre idrettsutøvere jeg har trent er en fornærmelse mot jobben min», skriver han spesielt.

Skiskyting, langrenn, skihopping, nordisk kombinert, vintersport, nordisk magasin, ski, nordisk
Per Arne Botnan (NOR) – Manzoni / NordicFocus.

På sin side har direktøren for norsk skiskyting, Av Arne Botnan, minner om at Lægreid ikke har legebevilling for medisiner mot astma. – I tillegg kan vi se på resultatene de siste årene at utviklingen har vært ganske lumsk, avslutter Botnan, som helst ikke forholder seg til de russiske påstandene, da han er vant til disse grunnløse anklagene.

Ulykken i Tande tydet

Daniel Andre Tande er lys våken og returnerte til Norge etter sin forferdelige ulykke på Planica flight jump. Hvis på grunn av Clas Brede Bråthen, direktør for Skihopping Nordmenn, det er ingen tvil om at hopperen vil være tilbake i bakken raskt og på høyeste nivå, fans av disiplinen var i utgangspunktet veldig redde for at nordmannen skulle bli alvorlig rammet. «Du blir ikke kvitt meg så lett», skal han ha sagt på spøk da han våknet. Men hopperen husker ingenting og kan derfor ikke forklare fallet sitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Hoppbakke, skiflyging, Planica, Daniel Andre Tande
Daniel Andre Tande (NOR) – Reichert / NordicFocus

Når det gjelder de gamle hopperne Jacobsen er annerledes og Johan Remen Evensen, dem, laget for dem NRK. «Vi kan se at det er et godt hopp i starten, farten er god, den starter bra og presser godt ved bordet,» kommenterte de to ekspertene i kjeden. Etter det blir det komplisert. Daniel kjenner for mye motstand når skiene er flate, så han vil lene dem litt mot for å bli raskere igjen. Det var her deres landsmann gjorde en feil for de to pensjonistene. – Han bare presset skiene for langt, sier Jacobsen. Fra da av mistet venstreskien mye trykket og stoppet opp, han kunne ikke gjøre noe mer. »

De to tidligere hopperne hilser fortsatt på hans sinnsnærvær: Tande klemmer ham med beina og armene før støtet for å hindre at hodet hans treffer ham først eller knekker noe. En god refleks da nordmannen kun kommer ut med perforert lunge og brukket kragebein.

Dyrhaug viser lekene

Niklas Dyrhaug, skiskyting, langrenn, hopp, nordisk kombinert, vintersport, nordisk magasin, ski, nordisk
Niklas Dyrhaug (NOR) – Modica / NordicFocus.

Som Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug ble utvist fra landslaget i fjor. Deretter grunnla han et privat lag med sin tidligere lagkamerat. Men i motsetning til Sundby gir ikke Dyrhaug opp OL neste år og er ute etter å kjempe om en plass på det norske laget. «Dette året var vanskelig, sier gründeren hver dag. Sverdblad. For de som i likhet med meg ikke kunne gå verdenscupen ble det veldig få løp og derfor mye kjedsomhet. Med vårt team vil vi derfor konsentrere oss om langdistanseruter det neste året. Men jeg utelukker ikke retur til VM, det skjedde med meg i 2014 og jeg vet at det kan være en fordel for meg. »

Nordmannen må forholde seg til allsidige langrennsløpere samtidig som han spesialiserer seg på langdistanse. «Det vil absolutt ikke være en fordel for ham», anslår eksperten NRK Torgeir Bjørn. Ikke nok til å skremme Dyrhaug, som allerede har reserveplanen sin: «Hvis jeg ikke vant verdenscuppen, ville jeg vunnet utholdenhetsløpet, det er det jeg ville trent for», sier han.

Skinstad støtter Manificat

Niklas Dyrhaug, skiskyting, langrenn, hopp, nordisk kombinert, vintersport, nordisk magasin, ski, nordisk
© Modica / NordicFocus.

og Bjørn Dæhlie tenk på å spare Langrenn ligger i avviket fra den klassiske stilen, Maurice Manificat og andre idrettsutøvere er uenige. Franskmennene foreslo å hente inspirasjon fra skiskytterforbundet for å gjøre bakgrunnen mer attraktiv og billigere for lagene. Et forslag støttet av eksperten TV2 og gründer Petter Skinstad. «Manificats forslag er ærlig talt interessante,» sa han VG. Vi bør la oss inspirere av skiskyting, for eksempel ved å velge et dusin steder der vi vil gjøre minst 3 eller 4 løp per helg. Vi bør starte med Nord-Europa, så Sentral-Europa med det Skitur og til slutt tilbake til Skandinavia. »

Skinstad kan se for seg å løpe sprint fredag ​​kveld før jakten lørdag og massestart søndag. – Og hvis vi ble i samme område i flere helger, kunne teamene reise med tog eller buss, noe som ville vært billigere og mer økologisk, fortsetter Skinstad. Det ville vært en seier for alle, FIS, lagene og arrangørene. »

Skiskyting, langrenn, skihopping, nordisk kombinert, vintersport, nordisk magasin, ski, nordisk
Iivo Niskanen (FIN) – Modica / NordicFocus.

Storbritannias trener, Jostein Vinjeru, tar til orde for denne måten å endre langrenn på. «Men vi må ha noe å si i FIS for å håpe på det,» avslutter han.

You may also like

Leave a Comment