Home » Sikkerhetssjef: De ekstremistene som laget personligheter svarte ikke på noen bemerkninger

Sikkerhetssjef: De ekstremistene som laget personligheter svarte ikke på noen bemerkninger

by Thure Lindhardt

Lederen for kvintetten Danielius Bučinskas fortalte portalen kauno.dienas.lt hva som skjedde den skjebnesvangre natten.

«Vi la merke til det da. Ikke bare den første, men også veldig uventet. Tross alt, hvordan kan du forvente at noen kommer, søler brennbar væske og tenner et gran?! Du verken forventer eller kan forberede deg på det. Du vil ikke sjekke alle som har tilgang til granen. Rommet er gratis, det slippes ikke inn gjennom noen porter, sa sjefen mandag på spørsmål om hvordan han ville reagere på kritikken på sosiale nettverk.

Ifølge D. Bučinskas var det ikke det at vaktene ikke så hendelsen og satt med hendene foldet.

«Vaktene som jobbet natten etter hendelsen utførte sine tildelte oppgaver,» sa han bestemt.

Ifølge bedriftssjefen ringte vaktene selv, da de så den brennende granen, umiddelbart brannvesen og redningsmannskaper.

«Quintencija» beskytter juletreet i Kaunas for femte gang på rad, men det har aldri vært en så sjokkerende hendelse. (Foto av Eitvydas Kinaitis)

«Du skjønner, vi beskytter ikke bare juletreet, vi beskytter hele rådhusplassen, så rundt ti gjenstander er bygget inn i det. Vi sørger for at ingen stjeler generatorer, kabler eller noe annet.

Den kvelden slukket lysene med jevne mellomrom, så vi måtte se på nettstasjonene. Det var definitivt livearbeid på gang med patruljering i området. Du skjønner, vi sitter ikke fast i juletreet – det er travelt, spesielt på helgekveldene, «forklarte D. Bučinskas, og indikerte at alle gjenstander må beskyttes mest mot folk som er fulle.

Og ekstremistene som laget personligheter svarte ikke på noen bemerkninger.

Ifølge lederen, bare når flammene dukket opp og noen ropte «Eglė er i brann!» hørt. De ble imidlertid sjokkert over oppførselen til de rundt dem.

«Da sikkerhetsvakten dro for å bekjempe granen, begynte et skikkelig show. Folk strømmet til grantreet for å ta bilder. Vakten sa at han ikke bare må prøve å kontrollere blinkflammen så mye som mulig, men også begrense innbyggerne som setter seg selv i fare. Kort fortalt ble det forsøkt å få folk ut av dette stedet da grana eller deler av den når som helst kunne falle ned og skade noen. Og disse personlighetsekstremistene svarte ikke på noen kommentarer,” bemerket D. Bučinskas.


Juletreet ble tent av en emigrant

Det viste seg at den mistenkte, som brente hovedjuletreet i Kaunas natten fra fredag ​​til lørdag, allerede var dømt. For et titalls år siden ble han dømt til fire års fengsel for distribusjon av narkotika. Han ble løslatt i 2008 og emigrerte sannsynligvis til Norge.

Så langt har det ikke vært noen mistanker mot 39-åringen fra Kaunas. Han venter på å bli avhørt av ambulansepersonellet hvis omsorg han var den natta.

Som tidligere skrevet er det grunn til å tro at brenneren til Kaunas hovedjuletre ikke var ansvarlig for dette unnvikende angrepet. Helsen hans ble ikke engang stilt for retten for arrestasjonen.

Ifølge polititjenestemenn i Kaunas, som hadde satt i gang en etterforskning av skade eller ødeleggelse av utenlandsk eiendom på en generelt farlig måte, ankom denne emigranten, hvis bosted i Kaunas er ukjent, rundt klokken 13.40 i går kveld. til åstedet i en Mitsubishi ASX-bil med norske skilt som han kjørte selv. Etter at han kom seg ut, helte han brennbar væske i hovedjuletreet på Rådhusplassen for en uke siden og fjernet det senere raskt. Bilskiltene til bilen hans ble imidlertid fanget ikke bare av videokameraer installert i rådhuset, men også av sivile i nærheten.

Ifølge representanten for Kaunas politiavdeling, før arrestasjonen av den mistenkte på A. Juozapavičius Avenue minutter etter det opprørende angrepet, ble det mottatt fire rapporter om modell, farge og registreringsnummer på bilen til personen som begikk forbrytelsen. engasjert.

Ifølge foreløpige opplysninger ble den mistenkte pågrepet i hovedgaten i Žemųjų Šančiai på vei til huset han hadde returnert til fra Norge. Når og under hvilke omstendigheter han kom tilbake derfra og hvor mye tid han brukte på utvandring gjenstår å se. På grunn av helsen hans er han ennå ikke avhørt, så det er uklart hva årsaken til dette uforståelige angrepet var.

Formodningen om at han returnerte til Litauen for ikke så lenge siden er fordi det litauiske politiet ikke har hatt noen kontakt med ham i det siste. Etter å ha sett i filene etter helgens hendelser, kan han ikke bare mistenkes for å ha skadet eller ødelagt andres eiendom på en allmennfarlig måte, som han risikerer inntil fem års fengsel for, men også motstand mot politiet.

Ifølge Kaunas politirepresentant, som ble stoppet av kollegene, stoppet ikke Mitsubishi-sjåføren, så veien måtte stenges. Deretter forsøkte han å unnslippe offiserene ved å rygge, men til ingen nytte. En av politibetjentene skadet armen og benet mens han trakk en granbrenner ut av bilen. Det kom etter at denne 21 år gamle tjenestemannen ikke klarte å snuble over en nærliggende fotgjengerøy. Føreren av Mitsubishi ga ingen fysisk motstand.

Fangen var edru, men det var mistanke om at han kunne ha brukt et annet rusmiddel. Både hans oppførsel og noen av formuleringene vakte mistanke om at han riktig oppfattet virkeligheten. Etter at den innsatte ble tatt til blodprøve, løslot ikke legene ham. Det er foreløpig ikke mulig å si om han var beruset.

You may also like

Leave a Comment