Home » Siste dag av kvalifiseringsrundene til verdensmesterskapet i 2022 i Europa: sendeplan

Siste dag av kvalifiseringsrundene til verdensmesterskapet i 2022 i Europa: sendeplan

by Thure Lindhardt

Alle tirsdagens kamper spilles klokken 20.45. De Kuip blir trolig mest interessant i Rotterdam, der Nederland tar Norge. For å være 100 % sikker på opprykk fra førsteplass, må vertene vinne med Norge.

Hvis nederlenderne uavgjort, kan de teoretisk sett bli forbigått av Tyrkia i G-gruppetabellen. Tyrkerne måtte imidlertid vinne borte mot Montenegro med en forskjell på 13 mål… Så det kan antas at poengfordelingen på De Kuip vil gjøre det mulig for vertene å bestille billetter til VM i Qatar.

Oranje kan imidlertid ikke tape for nordmennene, som i dette tilfellet tar forbi sine rivaler tirsdag. Da må det nederlandske landslaget se på rapportene fra Podgorica og regne med uavgjort eller tap mot Tyrkia – så nederlenderne kan spille til VM i sluttspillet i mars.

Alt tyder på at spillerne og fansen til disse tre lagene ikke bare vil se lagenes kamper tirsdag kveld, men også sjekke resultatet av konkurransen på den andre stadion.

I tillegg til den meget interessante avslutningen av kvalifiseringsrunden i gruppe G, avslutter vi også kampen i gruppe D og E siste dag. I den første vil de forsvarende mesterne – franskmennene, de med Finland – helt sikkert gå videre til mesterskapet. Suomi ligger for øyeblikket på andreplass i gruppe D, men ukrainerne har fortsatt sluttspillplassen og taper to poeng til finnene. I siste runde spiller Ukraina mot Bosnia-Hercegovina og må vinne for å håpe på sluttspill.

Gruppe E vinnes av belgierne, som spiller i siste runde i Wales for å bekrefte sin dominans. Den andre walisiske spilleren på tabellen må score minst ett poeng for å bekrefte sin deltakelse i sluttspillet. Taper du vil du se utfallet av oppgjøret mellom Tsjekkia og Estland. For å gå forbi Wales, må tsjekkerne møte tap og bidra til seieren over esterne.

Siste dag i kvalifiseringsrunden er også viktig for plassering i sluttspillet. Så langt er Polen det siste av lagene som er seedet i trekningene, men vi kan bli presset herfra av waliserne (hvis de scorer minst ett poeng mot Belgia) eller tyrkerne (hvis de vinner mot Czernogóra). Tirsdag rundt 22:30 får vi vite fra hvilken posisjon vi blir trukket til mars «forlengelse» for Qatar.

Tidsplanen for kampene i tirsdags-VM 2022 (alle kamper kl. 20.45):

Nederland – Norge (POLISAT SPORT EKSTRA)

Wales – Belgia (POLISAT SPORTNYTT)

Tsjekkia – Estland (POLSAT SPORT PREMIUM 1)

Bosnia-Hercegovina – Ukraina (POLSAT SPORT PREMIUM 2)

Finland – Frankrike (POLSAT SPORT PREMIUM 3)

Montenegro – Tyrkia (POLSAT SPORT PREMIUM 4)

psl, Polsat Sport

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment