Home » Sitter fast på pallen i Klingenthal! Det er et gjennombrudd for londonek.net

Sitter fast på pallen i Klingenthal! Det er et gjennombrudd for londonek.net

by Thure Lindhardt

Kraft vant klart med 267 poeng for hopp på 138 og 130 meter. Det var fem poeng foran Granerud og 5,1 poeng foran Stoch.

Stoch var på pallen i verdenscuppen for 80. gang og for første gang denne sesongen. Den tredobbelte olympiske mesteren har 39 seire, akkurat som Adam Małysz.

Piotr Żyła tok 17. plass og Paweł Wąsek – 30. Aleksander Zniszczoł kom ikke inn i den andre serien, som ble klassifisert som 37. plass.

«Jeg fortjente denne pallen, jeg har jobbet hardt siden begynnelsen av sesongen. Jeg vet at hoppene er gode, men noe manglet for å få alt inn i en god rytme. En flott belønning for arbeid, flott dag, veldig hyggelig, elegant, sa Stoch i et intervju med Eurosport.

Etter første runde ble Stoch nummer fire etter et hopp på 132 m, Kraft var foran med stor margin og landet seks meter unna. I den andre serien klarte polakken 133 m. «Det andre hoppet virket mye bedre enn det første, veldig behagelig, kult» – dømte han.

Han manglet bare 0,1 poeng fra andreplassen, men gjorde det ikke noe problem. Granerud, som forsvarte krystallkulen, overtok den minste forskjellen. «Oh, well, he’s young» – kommenterte lattermildt den beste polske hopperen, som kom tilbake til cuppallen etter 10 måneders pause. Før det var han 19. februar i Rasnov, Romania, hvor han ble nummer to.

I verdenscupens samlede rangering forbedret Stoch seg fra 12. til 10. plass. Tyskeren Karl Geiger, som ble nummer fire i dag, er fortsatt i ledelsen. Kraft rykket opp til andreplass. Den erfarne østerrikeren noterte lørdag sin 22. seier i karrieren og var på pallen for 75. gang.

Et beskjedent, firemanns polsk landslag starter i Klingenthal. Den underpresterende verdensmesteren i 2019 og vinneren av Four Hills-turneringen i 2020, Dawid Kubacki, samt Jakub Wolny, Andrzej Stękała og Klemens Murańka trener i Ramsau, Østerrike.

Den andre konkurransen finner sted i morgen i Klingenthal

PAP / Agata C.

You may also like

Leave a Comment