Home » Six Senses Svart i Norge går offline med sitt første positive energiprosjekt

Six Senses Svart i Norge går offline med sitt første positive energiprosjekt

by Peter Østbye

Med en blomstrende etterspørsel etter eventyrlystne og miljøvennlige reiser, er Nord-Norge et av de siste områdene hvor man kan finne en bærekraftig reisedestinasjon utenfor nettet. Six Senses Svart med 94 rom kombinerer futuristisk design og teknologiske innovasjoner med naturlige og organiske materialer som bruker minst mulig energi. Navnet Svart, som betyr svart og blått på gammelnorsk, refererer til naturarven til den gamle Svartisenbreen, som ligger like innenfor polarsirkelen, hvor sommerdagene er evige og nettene er mørke og opplyst av det fantastiske nordlyset. For å minimere påvirkningen på terrenget ble Six Senses Svart installert på påler over det krystallklare vannet i Holandsfjorden ved foten av selve breen.

Six Senses Svart ønsker å inspirere sine gjester til å « sette opp farten og øke bevisstheten om mulighetene for regenerativ reise og viktigheten av polarregionen i samarbeid med lokalsamfunnet. Forpliktelsen til ikke å kompromittere det skjøre og uberørte bremiljøet eller skjønnheten og kvaliteten på eiendommen representerer en integrert del av prosjektet. Hovedpilarene i designkonseptet – miljø og natur, bærekraft, teknologisk innovasjon, velvære og oppmerksomhet – er integrert fordi de alle direkte påvirker hverandre. Prosjektet har vært planlagt i lang tid for å sikre at alle deler av driften støtter opp om visjonen fra starten og ikke legges på som en ettertanke. Resultatet vil sette en ny standard for karbonnøytrale reiser.

Angående merkevarens første prosjekt i Skandinavia sa Six Senses CEO Neil Jacobs: Varige egenskaper krever eksepsjonell kreativitet, og Six Senses Svart lar oss flytte grensene. Konseptet har blitt viktigere enn selve prosjektet, da det vil være et futuristisk utstillingsvindu for hva som kan oppnås av bærekraft og energiløsninger, og derfor en modell innenfor vår gjestfrihetsnæring og utviklingssektoren generelt.

En visjonær og optimistisk oppfatning

Inspirert av « fishehjell (en A-formet trekonstruksjon for tørking av fisk) og Rorbus (en rorbu ved kysten) Six Senses Svart skal bygges på påler, som løser opp grensen mellom land og fjord og sikrer minimal landpåvirkning og havbunnsforstyrrelser. Den sirkulære formen er taktil og skaper en følelse av åpenhet og konstant bevissthet om naturen da den gir bygningen et transparent utseende. Dens positive bieffekt er muligheten til å samle energi fra taket og gi panoramautsikt og privatliv på grunn av den økte avstanden mellom rommene.

Enestående håndverk bringer naturen til Scandics moderne og bærekraftige interiørdesign. Gangene er fylt med sære og morsomme kunstverk, gjenstander og landskap som viser frem lokal arv og kreativitet og bringer smil til ansiktene.

Begrepet velvære er kjernen i Six Senses DNA, og dette er en mulighet til å innovere enda mer ved å forvandle ethvert rom til en velværetjeneste takket være Svart Touch-konseptet. Ikke-invasiv, berøringsfri teknologi tilpasser rommet til gjestenes sinnstilstand og helse, og tilbyr intuitive alternativer for å fremkalle en dypere følelse av velvære.

Å skape et unikt miljø gjennom innovativ design og overlegent håndverk kommer med klare forpliktelser. Å skape en bærekraftig destinasjon gjennom strømlinjeformet feriestedsdrift krever at vi samarbeider med den rette partnerensa Ivaylo Lefterov, utviklingsdirektør i Svart. Six Senses deler samme etos og ambisjon om å redefinere skreddersydde reiser gjennom teknologisk innovasjon, en karbonnøytral tilnærming, revolusjonerende design og eksepsjonelle reiser for kunder.

Ved polarsirkelen er sirkelen mellom off-grid og CO2-nøytralitet lukket

Six Senses Svart er den nordlige halvkules første bygning som er designet og bygget etter de høyeste standarder for energieffektivitet. Nok solenergi vil bli høstet til å bli matet tilbake til systemet for å drive hotellet, tilstøtende operasjoner, skipsbussen og energien som trengs for å bygge bygningen – noe som gjør den uavhengig av nettet. Disse positive energibyggene kan tilby 89 45% rabatt % av utslippene som kreves for å oppnå scenario som begrenser global oppvarming til 1,5°C over førindustrielt nivå. Som sådan er Six Senses Svart den nordligste implementeringen av Parisavtalen og viser at karbonnøytralitet ikke bare kan oppnås i en utfordrende utvikling på et miljøsensitivt sted, det kan også være lønnsomt.

Den vil også være selvforsynt, med egen avfalls- og vannhåndtering, resirkulering og fornybar infrastruktur. Teamet skal jobbe med eksisterende bærekraftig oppdretts- og fiskedrift og bruke likesinnede lokale leverandører til restauranter og barer.

For å fremme Svarts visjon har vi laget et Net Zero Lab, et kjøretøy for å utvikle og kommersialisere teknologien vi har utviklet i samarbeid med Six Senses for å nå det felles målet om nett null reise. Det betyr at kundens reise har null miljøpåvirkning fra start til slutt. Oppdraget er å finne felles grunnlag for alle interessenter og ta teknologien til neste nivå til fordel for feriestedet og industrien for øvrig.sa Jan-Gunnar Mathisen, administrerende direktør i prosjektets eier og utvikler.

En tilstand, et aspekt, en praksis for å fremme bevissthet.

Konseptet av « oppholde seg er redefinert, og beveger seg fra en passiv eller statisk opplevelse til en oppslukende og motivert reise. Forventningen er ikke enveiskjørt, fordi trivsel og bærekraft er gjensidig avhengig av hverandre. Gjester ønskes velkommen til fantastiske naturomgivelser for å nyte unplugged utforskning og signaturstandarder som Eat With Six Senses, Sleep With Six Senses og Grow With Six Senses, varemerkets edutainment-program for unge gjester sentrert rundt de seks dimensjonene velvære ble utviklet.

Kunder kan slappe av i Experience Center, hvor materialene er lette og naturlige, med lokale stoffer å binde seg til.» plass i stedet «. Alchemy Bar viser frem den rike historien til regionale helbredelsesteknikker ved å forvandle lokal flora og fauna til dufter og skrubber. Når det gjelder engasjements- og innovasjonssenteret, vil Earth Lab tjene som et sted for å øke bevisstheten om bærekraft og initiativer fra « livet i livssyklusen » på og utenfor eiendommen. Det vil også være et Svart Design Lab, som vil fungere som en inkubator for innovasjon og utdanning for å hjelpe gjestene å forstå hvordan nye teknologier kan bringe sektoren nærmere karbonnøytralitet som en del av et gjestfrihetstilbud.

Markedsplassen vil være det sentrale, avfallsfrie stedet der grensene mellom lagring, tilberedning og inntak av mat viskes ut for å skape et innbydende og aktivt miljø (alt som ikke spises ferskt fra gården kan marineres). Six Senses filtrerer og tapper sitt eget drikkevann på alle sine egenskaper, og Six Senses Svart vil levere vann og mer til dørstokken for å nå sine plastfrie mål.

Utforske velvære inspirert av naturen

Velvære hos Six Senses er ikke begrenset til de fire veggene i spaet eller treningssenteret. Det er en del av en integrert opplevelse. Det er noe som alltid er der og ikke noe kundene må gjøre hvis de ikke vil. Tvert imot vil eksperter veilede deg på veien til velvære, uansett hvor lang vei du ønsker å ta. Fra effektive kompresjonssko-reparasjoner til vitamin IV i biohacking-salongen til helkroppskondisjon i sansebehandlingssuiter. Six Senses Svart vil dekke hele spekteret av integrert velvære, med toppmoderne utstyr og integrering av bærbare teknologier som integrerer et spesialbygd konsept. svart touch som ytterligere vil styrke merkevarens banebrytende tilnærming til velvære.

I en oppsummering av prosjektets oppdrag sa Ivaylo Lefterov: « Six Senses Svart redefinerer reiseopplevelsen gjennom teknologisk innovasjon, banebrytende design og eksepsjonelle gjestevelværereiser, og skaper en visjonær, karbonnøytral destinasjon der vi kan vise frem hjørnesteinene i hva design og drift moderne gjestfrihet kan oppnå. »

Six Senses Svart skal etter planen åpne i 2024.

Om seks sanser

Six Senses driver 21 hoteller og feriesteder i 17 land under navnene Six Senses og Evason og har signert en avtale for 33 ytterligere eiendommer under utvikling. Som en del av IHG Hotels & Resorts er Six Senses en agent for endring og opprettholder sin forpliktelse til fellesskap, bærekraft, emosjonell gjestfrihet, velvære og håndverksopplevelser forsterket med et snev av eksentrisitet. Enten det er et utsøkt feriested på øya, et fjellferiested eller et byhotell, forblir visjonen den samme: å vekke folks sanser for å finne en hensikt med sine reiser og til slutt koble dem sammen igjen med seg selv, andre og verden rundt dem.
Six Senses Residences tilbyr alle de unike fasilitetene til et feriested, samtidig som personvernet og personlige preg av en vakkert innredet villa eller privat leilighet opprettholdes. Hver bolig er en langsiktig investering som skal verdsettes og verdsettes av kommende generasjoner, med umiddelbare fordeler og eksklusiv status på andre feriesteder rundt om i verden.
Six Senses Spas guider gjestene på deres personlige reise til velvære på alle feriesteder, i tillegg til en håndfull frittstående spa. Den høyteknologiske, high-touch-tilnærmingen går utover vanlige skjønnhetsbehandlinger for å tilby helhetlig velvære, integrerende medisin og lang levetid.

You may also like

Leave a Comment