Home » «Sjocker». Nordmennene tordner foran P¦-konkurransen i Zakopane

«Sjocker». Nordmennene tordner foran P¦-konkurransen i Zakopane

by Erlend Loe

Japanerne er den største skuffelsen denne sesongen i skihopp. Hos TCS var Ryoyu deres beste spiller Kobayashi 18. plass.De andre japanerne presterte så dårlig at laget returnerte til landet sitt for å trene. Det betyr at ingen japanere deltar i verdenscupkonkurransen som går i Zakopane til helgen.

se videoen
Paweł Fajdek stiller spørsmål ved resultatet av folkeavstemningen: Jeg ville gitt meg selv andreplassen!

Japanerne skal ikke delta i verdenscupen i Zakopane. Og hos PK stoler de på Noriaki Kasai

Samtidig arrangeres konkurransen Continental Cup (COC) i Sapporo. Dette er det nest høyeste konkurransenivået i sprangridning. Blant deltakerne er Noriaki Kasaisom blir 51 år i juni. Japaneren er en legende Hoppe, men har ikke hoppet i Continental Cup siden 28. desember 2020. Nå ønsker han å konkurrere igjen i internasjonale konkurranser. Den norske portalen Dagbladet kommenterer direkte: «Japan har nådd bunnen. En vederstyggelighet.»

– Hva kan jeg si! Det skrives et lite stykke hopphistorie, sier Norges sportssjef Clas Brede Brathen. – Jeg håper han er i bedre form enn meg (ler). Hvis ikke, vil det være en listefyller. Men hos oss er han en legende Sport. Både fordi han var god skihopper og vant mye og fordi han har hoppet så lenge.

— Jeg kan ikke huske at vi trakk hele laget fra verdenscuphelgen, sier Brathen om den japanske endringen. Det er mulig at en god prestasjon på Continental Cup vil gi Kasai et pass til å delta i neste ukes verdenscupkonkurranse foran sitt eget publikum. På grunn av den såkalte nasjonale kvoten kan Japan stille med totalt 12 spillere.

Du kan finne mer lignende innhold på hjemmesiden Gazeta.pl.

Kasai har 569 verdenscupstarter og 17 seire. Han har gullet i skiflyging-VM, to OL-sølvmedaljer. Verdensmesterskapet kommer til Zakopane denne helgen. Offisielle treningsøkter finner sted på fredag ​​og kl. Kvalifiseringen finner sted kl. 18.00.

You may also like

Leave a Comment