Home » Sjokk før verdenscupstart! Den 23 år gamle mesteren avsluttet plutselig karrieren

Sjokk før verdenscupstart! Den 23 år gamle mesteren avsluttet plutselig karrieren

by Catherine Monroe

Den sjokkerende avgjørelsen ble tatt bare én dag før starten av verdenscupen alpint 2023/2024 av fjorårets vinner av Small Crystal Globe i slalåm. Nordmannen Lucas Braathen avsluttet karrieren i en alder av bare 23 år!

Årets alpinkonkurranse starter lørdag (28. oktober) i Sölden, Østerrike. Lucas Braathen skulle forsvare Small Crystal Ball for sin triumf i slalåmen. Nordmannen trakk seg imidlertid fra konkurransen og annonserte at han avslutter karrieren.

SE OGSÅ: Sjokkerende tilståelse fra en kjent trener. «Jeg drakk to liter vodka om dagen»

– For første gang på flere år føler jeg meg fri. Jeg er glad for å kunne meddele at jeg går av med pensjon. «Jeg er enda gladere fordi jeg gjør det her, i Sölden, stedet hvor jeg vant min første verdenscupkonkurranse,» sa Braathen på pressekonferansen.

Bak den norske representantens rystende avgjørelse ligger… en konflikt med det nasjonale skiforbundet. Aktivister kunne ikke tilgi Braathen for å ha deltatt, uten Skiforbundets samtykke, i reklame for et klesmerke forbundet ikke samarbeider med.

– Jeg beklaget til selskapet som har kontrakt med Skiforbundet og jeg beklaget overfor mine kolleger fra staben. Jeg har imidlertid ingen intensjon om å be om unnskyldning til aktivistene i foreningen vår fordi jeg ikke har gjort noe galt og hele situasjonen kunne vært unngått hvis de hadde vært klare for en konstruktiv dialog om retten til å bruke bildet vårt – konkluderte han.

Lucas Braathen dukket først opp på den internasjonale scenen i 2016 da han ble nummer 28 i gigantløpet på Geilo. I 2019 vant han bronse (superkombinert) og sølv (super-G) ved junior-VM. Han oppnådde sin første verdenscuppalle i oktober 2020 med seier i gigantløpet i Sölden. Forrige sesong vant han Small Crystal Globe for sin sammenlagtseier i slalåm.

RI, Polsat Sport

PolsatSport.pl i versjonen for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment