Home » Sjømatprodukter: Sofipêche lanserer Appéti Marine. Ny

Sjømatprodukter: Sofipêche lanserer Appéti Marine. Ny

by Thure Lindhardt

Lagt ut 02.09.2021, 13:00

Appéti’Marine smiler igjen. Datterselskapet til den norske fiskegiganten Mowi (tidligere Marine Harvest) med base i Dunkirk spesialiserer seg på lakseoppskrifter (spesielt tartar, paupietter), som hovedsakelig selges i supermarkeder.

Men siden 2016 har salget stadig krympet fra mer enn 19 millioner euro den gang til mindre enn 10 millioner euro i dag, ettersom tapene akkumulerte. Mowi så også etter en løsning for å selge denne enheten, annet enn å vurdere å stenge den. Til syvende og sist er det altså den Boulogne-baserte Sofipêche-gruppen kontrollert av Wattez-familien, som sammen med Audrey Moitry, en mangeårig leder av landbruksmatselskaper, inkludert hennes siste posisjon ved roret i La Charlotte, eier 75 % av kapitalen tar over (Senobelen). Den overtar driftskontrollen og er avhengig av synergier med Sofipêche: Den sterkt integrerte Boulonnais Group har egne båter og er også en båtmegler. Den losser 13 000 tonn fisk hvert år, hovedsakelig for Boulogne-fiskehandelen. «Vi vil diversifisere Appéti’Marine utenom laks», bekrefter Jacques Wattez, president i Sofipêche (140 ansatte, 50 millioner euro omsetning).

Kokker

Tonnasjen som håndteres av Appéti’Marine falt til 550 tonn i fjor, et volum som kan tredoble kapasiteten, anslår Audrey Moitry, som har flere alternativer for å starte selskapet på nytt. Hun ønsker å utvide de kommersielle kretsene som nå er sterkt fokusert på massedistribusjon, og spesielt Picard, en stor kunde. «Vi må sikre salget og utvikle dem spesielt gjennom ut-av-hjemmet og internasjonal gastronomi,» forklarer administrerende direktør.

Appéti’Marine driver allerede en fjerdedel av sin aktivitet innen eksport, som derfor gir et betydelig potensial. Den har også til hensikt å diversifisere produktene sine, først i sin spesialitet laks, men også med annen fisk for å utvikle lokale produkter. For å gjøre dette vil hun oppmuntre kokker til å definere nye teksturer, spesielt nye smakskombinasjoner. Investeringer vil utvilsomt være nødvendige, men ennå ikke avgjort. Siden Appéti’Marine ikke abonnerer på en PGE, har hun et visst spillerom, sier Audrey Moitry. Selskapet forlater selskapet med alle 59 ansatte.

You may also like

Leave a Comment