Home » Skihopp i dag: Den spennende kampen om seieren i Oberstdorf. Det femte stedet for venen

Skihopp i dag: Den spennende kampen om seieren i Oberstdorf. Det femte stedet for venen

by Erlend Loe

  • Verdenscuphoppet på mammuthoppet i Oberstdorf lørdag skapte store følelser. Kun 1,7 poeng avgjorde seier. Til slutt sto Stefan Kraft på det øverste trinnet på pallen, foran tre slovenske representanter
  • Femteplassen ble tatt av Piotr Żyła, som i andre serie viste det lengste hoppet på en avstand på 228,5 m, men Kamil Stoch tok ikke sjansen, som landet mye smalere i finaleserien og ble nummer to. faller blant de ti beste i konkurransen
  • I den andre serien observerte vi totalt fem av spillerne våre. Dessverre ble konkurransen spolert av at juryen endret startstrekene i ny og ne. Dette forårsaket mye forvirring og noen spillere forstyrret rekkene betydelig
  • Ytterligere viktig informasjon finner du på Onet-hjemmesiden

Seks hvit-røde kjempet i mammutanlegget i Oberstdorf om de neste poengene til verdenscuprankingen. Serien med tester før konkurransen kan fylle polske fans med stor optimisme. Kamil Stoch, som viste det lengste hoppet i hele operasjonen, hadde store forhåpninger om å plassere seg høyt i konkurransen. 34-åringen hoppet 232 m, men ble nummer tre. Piotr Żyła, som tok 11. plass etter et hopp på 218 m, og Aleksander Zniszczoł, som tok 19. plass med et hopp på 198 m, gjorde også vellykkede hopp.

Andrzej Stękała forbedret seg betraktelig i den første serien med konkurranser, og nådde bare 166 m i prøveserien. Denne gangen klatret han til 208 m, mens Aleksander Zniszczoł landet fem meter nærmere og til slutt ødela sjansene hans for en plass i andre runde. Det beste inntrykket blant våre første representanter ble gjort av Jakub Wolny, som tok andreplassen med sitt forsøk på 211,5 m. Bendik Jakobsen Heggli tok førsteplassen. Nordmannen fra 18. startstråle nådde 217,5 m. Et ledig øyeblikk senere kunne han i likhet med Stękała feire opprykk til andreomgang.

Den utmerkede disposisjonen fra testserien ble bekreftet av Ziga Jelar. Representanten for Slovenia utnyttet de utmerkede forholdene og fløy opp til 232 m og tok ledelsen med en klar ledelse. Øyeblikk senere dukket Dawid Kubacki opp i startfeltet, som presterte betydelig dårligere. Bronsemedaljevinneren i Beijing-OL fløy 213,5 m og ble nummer fire.

I den første serien byttet juryen startstangen flere ganger. Noen spillere måtte forholde seg til den 15. plattformen, og det meste av innsatsen hoppet av 17. eller 18. takt. Under slike forhold gjorde Piotr Żyła og Kamil Stoch lange hopp på henholdsvis 223,5 m og 223 m. Polakkene var blant de ledende. Andreplassen gikk til Stoch, med Żyła rett bak seg. Det polske laget var i en god posisjon til å angripe om pallen i andre omgang.

Etter hoppene til våre to beste representanter var det klart at vi skulle se fem hvit-røde i den andre serien i Oberstdorf. Bare Destroyer, som endte på 32. plass, mislyktes i dette spillet. Dette er det beste resultatet av Michał Doleżals spillere denne sesongen.

Et øyeblikk senere gikk strålen ned to trinn igjen, og fra den 15. plattformen viste Timi Zajc en utmerket ytelse, og nådde en avstand på 222,5 m og tok ledelsen, selv om Jelar viste et hopp nesten 10 m lenger enn Die Slovenians fullførte. pallplass, men konkurrentene ble avstemt av Stefan Kraft. Østerrikeren fra 15. startbjelke klatret hele 232 m og med en ledelse på over 11 poeng tok han ledelsen og gikk inn i finalen som leder. Kamil Stoch var sjette etter første omgang, Piotr Żyła var lavere.

De beste spillerne i VM-tabellen var overraskende svake i den første. Bak «30»-en var Halvor Egner Granerud med kun 189,5 m. Karl Geiger ble åttende med et hopp på 211,5 m og leder Ryoyu Kobayashi ble åttende med 204,5 m.

Nivået på finaleserien var i utgangspunktet utrolig høyt. Allerede den første konkurrenten til Eetu Nousiainen viste en lang flytur på en avstand på 223 m. Etter en stund forbedret Daniel Tschofenig sin livsrekord til 215,5 m. Andrzej Stękała forbedret ikke resultatet i andre runde. Fra 16. startstang landet han på 203 m og var nest sist etter hoppet sitt. I mellomtiden så vi fortsatt Nousiainen på førsteplass, som ikke bare brukte gode forhold, men også et lengre innløp. Bare Michael Hayböck, som fløy 225,5 m, var foran Finn.

Dawid Kubacki var også dårligere i finaleserien med 209 m og tok tredjeplassen etter hopp fra 10 konkurrenter. Jakub Wolny kom seg imidlertid ikke forbi 200m-merket. Avstanden på 191 m ga ham bare 9. plass på rangeringen. I denne situasjonen var avgjørelsene til juryen, som sjonglerte og endret lengden på innløpet, uforståelige. Wolny var en av de to spillerne som led mest av de nevnte slottene. Etter stanghoppet ble startplattformen endret igjen – denne gangen hevet med to trinn.

Vindforholdene ved anlegget i Oberstdorf ble betydelig dårligere over tid, noe som hindret deltakerne i å fly lange avstander. Etter noen svakere forsøk presenterte Bendik Jakobsen Heggli utrolig krevende forhold for sine rivaler som klatret 223,5 og tok ledelsen. Nordmannen forbedret sin «personlige beste tid» og hoppet også inn blant de ti beste i verdenscuppen for første gang.

Et øyeblikk senere opplevde fansen samlet ved hoppbakken i Oberstdorf et skrekkøyeblikk. Daniel Huber hadde et farlig fall etter hoppet sitt. Heldigvis reiste østerrikeren seg raskt på egenhånd og det hele endte i frykt.

For hoppene til de ti beste konkurrentene etter første runde ble det besluttet å øke innløpet fra 18. til 20. stang. Følelsene toppet seg over tid. Piotr Żyła skuffet ikke håpene til polske fans. Polakken hoppet 228,5 m og det var det beste hoppet i denne serien. Żyła var sannsynligvis i spissen for flokken.

Stoch fulgte imidlertid ikke i hans fotspor med 204 m og ble bare nummer sju, men det som er verdt å understreke – rett før 34-åringen hoppet, bestemte juryen nok en gang å korte innløpet til 18. startstang.

Żyła utfordret resten av staven. Polakken ble forbigått av Anże Lanisek, men hans overlegenhet måtte etter en stund erkjennes av Marius Lindvik. Zigi Jelar besto nerveprøven. Sloveneren hoppet 220 m og sikret seg dermed plassen på pallen på stevnet i Oberstdorf. Timi Zajc hadde et mye kortere hopp enn Jelar, men poengutligningen og ledelsen fra første runde tillot ham å ta andreposisjonen og passere Lanisk.

Stefan Kraft hadde et stort overtak på konkurrentene etter første runde. Østerrikeren landet på 207 m i finaleserien og holdt på å miste fordelen. Kraft vant til slutt sin fjerde seier for sesongen og triumferte med en hårsbredd – med bare 1,7 poeng over Jelar. Timi Zajc fullførte pallen i Oberstdorf. Piotr Żyle tok til slutt femteplassen.

Til slutt så vi Kamil Stoch på 12. plass, Dawid Kubacki på 18. plass og Jakub Wolny (25.) og Andrzej Stękała (26.) tok plassene nederst på den tredje «ti».

You may also like

Leave a Comment