Home » Skihopperen angriper forbundet. «Vi blir utnyttet økonomisk»

Skihopperen angriper forbundet. «Vi blir utnyttet økonomisk»

by Erlend Loe

Lag-OL-gullvinner i storbakken og tredobbelt lagverdensmester i skiflyging Johann Andre Forfang har kritisert Norges Forbund (NSF) for å si hopp er den eneste disiplinen der utøvere ikke får fast lønn og eneste inntekt. kommer fra konkurranse bonuser består.

Eksempel: NSF betaler medlemmer av A-laget i langrenn 13 000 til 20 000 euro i form av konkurransestipend. I norsk kombinasjon er dette beløpet 5-10 tusen euro. I tillegg kan spillere i begge disipliner ha annonseplass på klærne og signere private kontrakter med sponsorer.

SE OGSÅ: Dawid Kubacki delte informasjon om konas helse

– Foreningen tjener godt på oss og vi får null kroner og denne modellen har fungert i årevis fordi ingen har mot til å si det høyt. Vi trenger også et minimum av økonomisk trygghet – sa hopperen.

Verdensmester Halvor Egner Granerud tjente millioner forrige sesong, men som Forfang påpekte er det kun én vinner og bare han har store penger. De andre forblir i skyggen og må nøye seg med mindre premier.

– Jeg forstår at hopplandslaget for tiden er i økonomiske vanskeligheter og ikke har noen hovedsponsor, men denne modellen har eksistert i mange år. Selv i de beste sesongene fikk vi ingen lønn fra forbundet. Gi oss i det minste en liten annonseplass så selger vi den til oss selv, sa nordmannen.

NSF har imidlertid ikke til hensikt å endre finanspolitikken.

– Hopp er ikke en veldig lønnsom sport og jeg synes vår nåværende modell er god og Johann og kollegene hans bruker talentene sine på riktig måte, sier Stine Korsen, leder av NSFs hoppkomité, til Verdens Gang.

28 år gamle Forfang har laggull i Pyeongchang-OL og har vunnet et verdensmesterskap i skiflyging tre ganger med laget. Individuelt var han vise olympisk mester i normalbakken.

RI, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment