Home » skihopping. Adam Małysz om polakkenes ulovlige sko: Vi vil kjempe uansett

skihopping. Adam Małysz om polakkenes ulovlige sko: Vi vil kjempe uansett

by Catherine Monroe

I går nådde rivaliseringen mellom lagene et nytt nivå. Ved Stefan Horngachers protest fant materialkontrolløren Mika Jukkar ut at de nye skoene de polske representantene hoppet i ikke oppfylte regelverket, og diskvalifiserte Piotr Żyła og Stefan Hula. Adam Małysz, hoppdirektør i PZN, refererte til saken på sin Facebook-profil.

– Kun Dawid Kubacki med poeng i dagens konkurranse i Willingen. Vanskelige forhold hadde en betydelig innvirkning på resultatene til våre representanter, men også det som skjedde i går – at vi ble forbudt å hoppe i modifiserte sko. Selv om guttene ikke tenker over det, er selve endringen og forskjellen i komfort eller følelser alltid viktig – sier Małysz.

Den tidligere hopperen legger til at våre ansatte ikke vil gi opp kampen om retten til å stå i nye sko. – Vi skal kjempe om skoene selv, for de er kun modifisert, ikke nye, slik Stefan Hongacher eller FIS hevder. Alle forbereder et våpen i form av en teknisk innovasjon og tar det med til den viktigste begivenheten. Vi ga oss heller ikke – forsikrer Małysz.

Ifølge FIS, som tok hensyn til den tidligere polske trenerens protest, må enhver ny teknisk løsning godkjennes under mai-kongressen til Det internasjonale skiforbundet. Polakkene forsvarer seg, som Małysz sa det, og hevder at dette ikke er nye sko, bare modifiserte. Den norske treneren Alexander Stöckl refererte også til nettstedet Sport.pl, som Horngacher var enig i:

– Regelverket gjør det veldig klart: skoene må ikke gjøres så effektive at de gir spillerne en aerodynamisk fordel, bemerker den østerrikske treneren. – Det er så tydelig og så tydelig i reglene at jeg har full forståelse for Stefan Horngacher. Han gjorde det rette, og det faktum at han gjorde det trekket overrasker meg ikke i det hele tatt, siden skobyttet var veldig tydelig. Hvis han ikke hadde tatt det skrittet, er jeg sikker på at noen andre ville gjort det. Selv om det er en god idé, er det uakseptabelt når du ser på FIS-utstyrsforskriften. Ikke denne gangen, mine polske venner, lo Stoeckl.

You may also like

Leave a Comment