Home » skihopping. Den overraskende rollen som Halvor Egner Granerud

skihopping. Den overraskende rollen som Halvor Egner Granerud

by Erlend Loe

Selv om vi fortsatt har litt tid til ny verdenscupsesong, har en av de mest suksessrike norske hopperne nok en gang klart å overraske fansen. Denne gangen kunne ikke fans av 26-åringen se ham i bakken, men på fotballstadion.

Nordmannen er kjent for sin kjærlighet til fotball, og det ser ut til at han vil dukke opp som fan på kampen. Men da landslaget hans tok imot svenskene foran et publikum som en del av Nations League, var de – ikke for første gang – ansvarlige for orden på tribunen, nærmere bestemt i presseområdet på stadion. – Jeg måtte sørge for at journalister kunne gjøre jobben sin i fred og ro. Jobben min var å hindre at utenforstående kom inn i mediesone – forklarer han. Han legger til at alt gikk på skinner. – Det var veldig høflig, det var definitivt et av de roligste møtene jeg har sett her på Ullevaal (Oslo fotballstadion – red.) – vurderer han.

Bortsett fra å ha oppsyn på tribunen, hadde Granerud også stort fokus på det som skjedde på banen. Som han innrømmer holdt han seg relativt rolig frem til 3-1-seieren til Norge, men da motstanderen scoret det andre målet på overtid ble det nervøst. – Så lenge vi ledet med to mål var alt bra, men etter at svenskene hadde et skudd på mål fikk jeg en synkende følelse i magen. Det ville vært dumt om hele stadion, nesten sunget ihjel, ble vitne til vårt nederlag helt på slutten av møtet – avslutter han.

Vinneren av sesongen 2020/2021 har passet på fotballtribunene som frivillig siden han var 18, som arrangeres av Asker Skiklubb, det lokale idrettslaget. Opprinnelig dekket klubben kun skihopp og langrenn, men etter hvert utvidet den seg til å omfatte folk som konkurrerte i mange andre disipliner, inkludert fotball. Klubbfotballavdelingen er en av de største i Norge.

Det er ikke den første uvanlige rollen den norske representanten har valgt. Etter sesongen 2019/2020 bestemte han seg for å ta deltidsjobb som lærer i en av de lokale barnehagene. Han gjorde et veldig positivt inntrykk på arbeidsgiverne sine den gang, og som han selv sier var det en til tider strevsom men veldig lærerik opplevelse for ham personlig.

De siste dagene kan norske hoppfans også bli overrasket over annen informasjon. Flere VM-medaljevinner Silje Opseth annonserte via sosiale medier at hun vil ønske denne sommeren velkommen med en positiv test for SARS-CoV-2-viruset.


You may also like

Leave a Comment