Home » Skihopping: dronen i konkurranse, denne nye teknologiske revolusjonen nærmer seg | NordicMag | #1 Skiskyting

Skihopping: dronen i konkurranse, denne nye teknologiske revolusjonen nærmer seg | NordicMag | #1 Skiskyting

by Peter Østbye

Skihopp: Testen av dronen i konkurranse var lovende

Imponerende bilder. Etter videoassistansen til dommerne kan dronen definitivt gjøre en opptreden i hopp-VM i løpet av de neste årene. Innviet under skiflyging-VM i Vikersund (Norge), dette lille fjernstyrte flyet muliggjorde et aldri før sett TV-tilbud sist helg.

Ekstraordinære bilder der betrakteren kan følge atletens flukt og nesten identisk transkribere sensasjonene til hopperen under sin passasje gjennom luften. «Det er flott! spurte sportssjefen i Norges hopplag, Clas Brede BraathenNettavisen.

Imidlertid har dronen vært utestengt fra konkurranser av FIS siden 2015 etter at en enhet falt bare noen få centimeter fra den østerrikske Marcel Hirscheren av de beste alpinløperne i sin generasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Video av hendelsen

Sist helg, under Skiflyging-VM, ble dronen spesialoppsatt av det norske selskapet Om media fulgte utøverne tett. Men denne gangen er alle forholdsregler tatt for å sikre alles sikkerhet.

«Det var veldig gøy. Vi er veldig fornøyde med resultatet, forsikret han Jonas Sandel, et av medlemmene i det skandinaviske selskapet. med sine ledsagere, Matthew Braathen og Harald RüberAbove Media var i stand til å tilby seerne en unik opplevelse takket være dette lille verktøyet som bare veier 800 gram.

Og ifølge løpslederen til italienerne Sandro Pertile, kan dronen bli implantert i hopp-VM i de kommende sesongene. «Vi forsto at vi måtte utvikle et bedre TV-produkt. Dronen skaper den dynamiske følelsen som et statisk kamera mangler. Det har vært drømmen min siden jeg har vært her, og jeg er veldig spent på å se dem konkurrere. »

Robert Johansson (NOR) – Reichert/Nordisk Fokus

Representanten for Det internasjonale skiforbundet kan likevel allerede se forbedringspotensialet som fortsatt kan utnyttes. «Da jeg så på TV-bildene tenkte jeg at vi også må ha ansikt-til-ansikt-bilder. Vi må tenke på hvordan vi kan inkorporere droneteknologi enda mer i TV-produksjonen vår. Å se bildene får deg til å føle at du er på ski. Det er utrolig for tilskuerne, sa han Sandro Pertile.

Interessen til begge parter er den samme, alle ønsker å se dronen aktiv igjen ved de neste hoppkonkurransene. Og det kan skje allerede neste sesong hvis testingen går bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste fem meldingene

You may also like

Leave a Comment