Home » Skihopping. Etter konkurransen: TCS-statistikk i Ga-Pa

Skihopping. Etter konkurransen: TCS-statistikk i Ga-Pa

by Catherine Monroe

Den 70. Four Hills-turneringen har nådd pause. Nyttårsaften og nyttårsaften stilte hopperne i Garmisch-Partenkirchen. Det er på tide med en kort statistisk oppsummering av kampen på den store olympiske høyden.

PODIUMOWICZE

1. plass – Ryoyu Kobayashi (Japan)

Vinneren av hoppingen fra Oberstdorf frem til starten av nyttårshoppingen var ikke den beste i noen av de fire hopprundene (trening, kvalifisering, prøveserier) i Great Olympic Hill. Det viktigste forsøket fra japanerne fant imidlertid sted i den første serien med konkurranser. Flyturen på 143 meter tillot ham å ta ledelsen halvveis i konkurransen. Til slutt vant vinneren av Four Hills Tournament 2019 med 0,2 poeng og var også verdenscupleder. Nå reiser 25-åringen til Østerrike med sjansen til å bli den første hopperen i historien til å vinne alle fire konkurransene i én utgave av serien for andre gang.

Ryoyu Kobayashi feiret en 24. cupseier i karrieren og en syvende i Four Hills-turneringen. Dette plasserer ham på niendeplass i verdenscuprankingen alle tider, foran Simon Ammann, Thomas Morgenstern og Peter Prevc. Det er også den 41. pallen for japanerne (24-9-8).

2. plass – Markus Eisenbichler (Tyskland)

Den tyske representanten for de siste dagene kunne huske konkurransen om en triumf i Four Hills-turneringen med Ryoyu Kobayashi i 2018/2019-sesongen. Verdensmesteren fra Innsbruck triumferte i kvalifiseringen på den siste dagen i det gamle året. I selve konkurransen måtte han imidlertid anerkjenne japanernes overlegenhet. Han tapte 1,9 poeng til asiatiske for tre år siden. Denne gangen var forskjellen enda mindre da den kun var på 0,2 poeng. Tapene kunne vært større hadde det ikke vært for de ekstremt gunstige landingsskårene i det første konkurranseforsøket.

Markus Eisenbichler var på pallen i verdenscuppen for 24. gang i karrieren og for tredje gang denne sesongen. Før det var tyskeren tredje to ganger i Ruce. Totalt sett inkluderer spillerens prestasjoner tre seire, 11 andre og 10 tredjeplasser.

3. plass – Lovro Kos (Slovenia)

Den 22 år gamle Ljubljana kan definitivt betraktes som den svarte hesten i den 70. Four Hills-turneringen. Den unge sloveneren startet sin premiere med flotte treningshopp i Oberstdorf. Han avsluttet konkurransen på Schattenbergschanze på sjetteplass, da den høyeste så langt i verdenscupstartene. Det var imidlertid enda bedre på nyttårsdag. I Garmisch-Partenkirchen hoppet han til nederste trinn på pallen og forlot Tyskland som den tredje deltakeren i TCS-rangeringen.

Tredjeplassen på Great Olympic Hill er den første pallen i verdenscupkonkurransen i Lovro Kos» karriere.

HELGELAG

Tyskland var det beste laget i nyttårskonkurransen i Garmisch-Partenkirchen. Stefan Horngachers spillere samlet 165 poeng for nasjonens rangering. Japan ble nummer to (152 poeng) og Norge ble nummer tre (128 poeng).

Polakker med 32 poeng ble rangert som sjette.

LIVET VIRKER

Nyttårskonkurransen i Garmisch-Partenkirchen ga de tre deltakerne karrierens beste resultater i verdenscuppen. Jeg snakker om Lovro Kos (3. plass), Kevin Maltsev (37. plass) og debutanten Justina Lisso (43. plass).

Konkurrent med «Best», TCS i Ga-Pa (HS142); 01.01.2022
spiller region Resultat i Ga-Pa Tidligere rekord
KOBAYASHI Ryoyu 1. plass 24. Seier i verdenscuppen
KOS Lovro 3. plass 6. (Oberstdorf 2021)
MALTSEV Kevin 37. plass 38. (Planica 2021)
LISSO Justin 43. plass Debutant

NESTORZY VS UNGDOM

Gruppen med de eldste deltakerne i Ga-Pa ble åpnet av Simon Ammann (født 1981), Daiki Ito (1985), Manuel Fettner (1985), Piotr Żyła (1987) og Kamil Stoch (1987). Dawid Kubacki (1990) var også blant de ti beste.

De yngste deltakerne i konkurransen på Great Olympic Hill var Danił Sadrejew (2003), Ilya Mankow (2003) og Daniel Tschofenig (2002).

Nyttårskampen endte med suksessen til «ungdommen» som scoret 54 mot 49 poeng. «Seniorer». Den niende Timi Zajc gjorde det best blant de yngste hopperne. Den ellevte Piotr Żyła gjorde det som var best for den eldste.

(ANTI) HELGEFLY

Markus Eisenbichler var forfatteren av den lengste nyttårsaften og nyttårsaften-rivaliseringen i Garmisch-Partenkirchen. Vertens representant i det andre konkurransehoppet hoppet 143,5 meter – bare en halv meter nærmere den offisielle rekorden til Den store olympiske bakken.

De korteste forsøkene de siste to dagene var igjen av Choi Heung Chul. Den sørkoreanske representanten på nyttårsprøvene var kronologisk 90, 96,5 og 87,5 meter høy.

MED VIND OG I VIND

De gunstigste vindforholdene var under fredagstreningen. Rekordholderen på to dager i Ga-Pa var Muhammet Irfan Cintimar, som fikk -6,5 poeng for forholdene under sin test for 114,5 meter flyturen.

Forholdene var mye tøffere under nyttårsprøvene. Fredrik Villumstad landet på 112 meter, som han fikk +15,9 poeng for.

STYLINGLEKSJON

Det høyest rangerte hoppet denne sesongen på Den Store Olympiabakken (HS142) var Halvor Egner Graneruds andre konkurranseforsøk. Representanten for Norge fløy 140,5 meter og ble tildelt 57 poeng av dommerne.

Sesongens beste hopp er fortsatt testene til Ryoyu Kobayashi (143 m) og Anze Lanisk (147 m) fra helgen i Ruce. Japaneren og sloveneren fikk hver 58 poeng for stil.

Toppkarakter for TCS-stil i Ga-Pa (HS142); 31.12.2021-01.01.2022
Lp. spiller region stil Odl. Dag Ville
1 GRANERUD Halvor Egner 57,0 140,5 lørdag jeg ville
2 LEYHE Stephan 56,5 136,5 lørdag jeg ville
3 HOERL Jan 56,0 134,0 lørdag Første serie

DISKVALIFIKASJONER

På de to siste dagene av konkurransen i Garmisch-Partenkirchen var det ikke en eneste diskvalifisering av konkurrenten. Dette er det første slike tilfelle denne sesongen.

Det har vært tjue diskvalifikasjoner siden sesongstart. Fire berørte representanter for Russland, to hver – Norge, Polen og Slovenia – og én hver – Kina, Estland, Frankrike, Japan, Kasakhstan, Tyskland, USA, Tyrkia, Ukraina og Italia.

You may also like

Leave a Comment