Home » skihopping. Fannemel sin gale helg. Han bør avslutte karrieren på søndag, bytter han til TCS

skihopping. Fannemel sin gale helg. Han bør avslutte karrieren på søndag, bytter han til TCS

by Gunnar Garfors

«Jeg dro til Finland med følelsen av at dette ville bli de to siste konkurransene i mitt liv», betrodde Anders Fannemel til Dagblet. Ting tok imidlertid en uventet vending. Takket være gode hopp i Ruka vant nordmannen startretten i Four Hills Tournament, som han konkurrerer for første gang på fire år.

«Ikke mange visste om det, bortsett fra noen få lagkamerater. Vi satt i badstuen fredag ​​kveld, hvor vi alltid er ærlige mot hverandre – innrømmer den tidligere verdensrekordholderen i lengdehopp. Situasjonen tok imidlertid en uventet vending. Fannemel vant Continental Cup individuelle konkurranse på lørdag og ble nummer tre på søndag. En uke tidligere hadde «Second League»-konkurransen blitt nummer niende og åttende. Disse resultatene, sammen med fallet og diskvalifiseringen til lagkamerat Sondre Ringen i Ruka, ga ham en ekstra startplass for Norge i den 71. Four Hills-turneringen.

Riktignok er sammensetningen av «vikingene» for den tysk-østerrikske begivenheten ennå ikke kjent, men sjefen for innenlandsk skihopp, Clas Brede Braathen, presiserte at den syvende plassen i laget vil bli okkupert av den som vant den. Han ser mer og mer ut som seg selv, det er veldig gode nyheter for oss, sa Braathen.

Fannemel har 12 pallplasser (inkludert fire seire) i verdenscupkonkurranser, samt lagmedaljer i verdensmesterskap og verdensmesterskap i skiflyging. I 2017/-sesongen kom han på tredjeplass i Four Hills-turneringen. De siste årene har han imidlertid slitt med kroniske helseproblemer.

Nordmannens problemer begynte i Wisła sommeren 2019. Fannemel rev deretter et leddbånd i kneet og klarte ikke å trene på mange måneder. Først i år, etter over to år med intensivt arbeid, fikk han sykepenger for den tiden han ikke var i stand til å hoppe. «Det tok meg lengre tid enn jeg trodde», forklarte han for en tid siden. – Det er fint at saken er avgjort, men jeg vil helst at det tar under to og et halvt år. Jeg ga ikke opp i min innsats fordi reglene er klare. Får jeg pensjonsgivende inntekt, har jeg også rett på stønad.

Han var over gjennomsnittet sta og fast bestemt på å returnere til verdenstoppen, la han til. Han antydet imidlertid at sesongen 2022/23 blir hans siste forsøk. «Jeg orker ikke vinteren jeg opplevde forrige sesong. Jeg håper å bli god nok til å hoppe i verdenscupen. Hans totale cuptelling forrige sesong var bare seks poeng.

Se vintersport (og ikke bare!) på Eurosport-kanalene >>>

You may also like

Leave a Comment