Home » Skihopping. Fem av seks

Skihopping. Fem av seks

by Thure Lindhardt

Dagens verdenscupkonkurranse i Klingenthal hadde et uvanlig forløp, og de endelige avgjørelsene var også uvanlige. Fem representanter fra Norge sto bak den japanske vinneren Ryoyu Kobayashi. Det var: Daniel Andre Tande, Marius Lindvik, Robert Johansson, Halvor Egner Granerud og Johan Andre Forfang. Som den profesjonelle Twitter-profilen «Skihopping i grafikken og i figurer» har slått fast, er det bare den fjerde slike situasjonen i hele verdenscuphistorien.

Den 6. januar 1980 nådde fem hoppere fra DDR (1. Martin Weber, 2. Henry Glass, 4. Harald Duschk, 5. Manfred Deckert, 6. Thomas Meisinger) de seks første av de første seks tredje Piotr Fijas. Tolv år senere vant Toni Nieminen fra Finland TCS i Innsbruck, etterfulgt av fem østerrikere: Goldberger, Felder, Rathmayr, Hoelwarth og Vettori. 11. januar 1998 fant et ekte japansk show sted i Ramsau. Fem samuraier kom inn på topp fem, inkludert den fjerde fra Andreas Widhoelzl. Harada vant foran Funaki og Saitoh, og de mindre kjente Kenji Suda og Yoshikazu Norota var femte eq-aequo.

– Jeg hadde aldri trodd det skulle være så gøy å ha et fjerde eller femte resultat på laget. Det var en stor dag – sa Halvor Egner Granerud etter dagens konkurranse. – Det er vanskelig å beskrive hva som skjedde i dag – sa toeren Daniel Andre Tande, som kom seg tungt etter det forferdelige fallet i Planica for noen måneder siden. – Det blir et av de viktigste minnene i hele min karriere. Det er derfor jeg fortsetter å hoppe på ski.

« Jeg kan ikke huske en slik situasjon i min trenerkarriere, som har pågått lenge, det er noe historisk. Jeg vet ikke hva jeg skal legge til. Totalt sett var det en dag med positive og negative følelser, sa trener Alexander Stöckl, som testet positivt for koronaviruset i dag. – Jeg må akseptere det som skjedde, jeg skal ikke gjøre noe annet. Nå er det viktig for meg å bruke denne tiden så effektivt som mulig. Jeg håper at jeg ikke vil føle noen symptomer – la østerrikeren til, som for øyeblikket er i Tyskland og ikke vil være i trenerseiret på bakken i Engelberg om en uke.Adrian Dworakowski, kilde: Twitter / Adressa.no

Visninger: (710)
Kommentarer: (6)

You may also like

Leave a Comment