Home » skihopping. Flyverdensmesterskap. Polakkene tapte i vinden. Norsk leder. Resultater

• Ingen polske skihoppere har foreløpig hentet hjem gullmedalje fra VM i skiflyging og alt tyder på at dette ikke vil endre seg etter stevnet i Vikersund. Lederne for laget vårt, Piotr Żyła og Kamil Stoch, har allerede et stort tap på toppen
  • Lørdagens kamp om gullet avgjøres mest sannsynlig mellom Norges Marius Lindvik og Østerrikes Stefan Kraft
  • Etter to serier med konkurranser er tre representanter for Slovenia på topp 5
  • Du kan finne flere slike historier på Onet.pl-hjemmesiden

Skiflyging-VM er det eneste store arrangementet i hoppkalenderen som vår tredobbelte olympiske mester Kamil Stoch ikke har vunnet i sin karriere. Faktisk er dette konkurranser der ingen polsk hopper noensinne har vunnet en gullmedalje. For fire år siden vant Stoch sølv i Oberstdorf og tapte kun for nordmannen Daniel Andre Tande. Adam Małysz har aldri vært på pallen under verdensmesterskapet i skiflyging, og den andre polakken som oppnådde denne bragden var Piotr Fijas. I 1979 vant han en bronsemedalje i Planica.

Etter hoppernes skuffende verdenscupsesong, som søtet Dawid Kubackis bronsemedalje ved OL i Beijing, er det tid for den siste store begivenheten i sesongen 2021/2022. Kubacki er kun reserve, Jakub Wolny, Paweł Wąsek, Piotr Żyła og Kamil Stoch skal kjempe om medaljer i de individuelle konkurransene i skiflygings-VM.