Home » skihopping i dag. Lagkonkurranse i Planica

skihopping i dag. Lagkonkurranse i Planica

by Erlend Loe

Etter de fenomenale hoppene til hopperne ledet av Robert Hrgota i fredagens konkurranse, var det vanskelig å kåre en annen favoritt til triumfen enn slovenerne. Men det skal bli interessant i kampen om de neste plassene. Østerrikere, nordmenn og polakker var blant favorittene til andreplassen. Spillerne våre gjorde det bra på fredag ​​og bekreftet at de er klare for å kjempe om høye posisjoner.

Piotr Żyła var den første som dukket opp på lanseringslinjen. «Wewiór» nådde 217 m, noe som førte ham. Et øyeblikk senere gikk imidlertid nordmennene og slovenerne forbi polakkene. Særlig Marius Lindvik, som fløy 240 m, ga laget sitt ledelsen og 20 poeng foran vertene.

Dawid Kubacki hoppet litt lenger enn Żyła, 218,5 m. Vår representant landet imidlertid ikke optimalt og tapte noen poeng. Likevel kom polakkene tilbake til toppen, som de tapte, som spådd, etter nordmennene og slovenernes flyvninger. Bak ryggen til Michał Doleżals protégés sto blant andre østerrikere.

I tredje runde fullførte Jakub Wolny en fenomenal flytur, og landet på 233,5 m, Ryoyu Kobayashi var enda bedre, men japanerens tap var for stort til å vippe Polen av ledelsen. Dette oppnådde kun hopperne fra Slovenia og Norge, som hadde en stor fordel, selv om de hoppet fra et senket innløp, men fløy veldig langt. Timi Zajc viste et fenomenalt hopp opp til 240,5 m.

Kamil Stoch, som avsluttet den første serien i laget vårt, skuffet heller ikke. 34-åringen fløy 227m, men det var ikke nok til å gi polakkene tredjeplass halvveis i konkurransen. Østerrikerne hoppet på henne etter et meget godt forsøk av Stefan Kraft (237,5 m). Slovenia holdt seg på førsteplassen, selv om Anze Lanisek hoppet svakere enn Halvor Egner Granerud. Sloveneren startet imidlertid fra et senket innløp etter at nordmannen hadde klarert hele 244m.

Den andre utgaven av konkurransen startet med et flott forsøk på Żła – 232,5 m. Dessverre presterte Michael Hayböck like bra, noe som gjorde at Østerrike kunne beholde en fordel over polakkene. Det ble imidlertid et lederskifte – etter 227 m for Zigi Jelara og til og med 241,5 m for Lindvika, tok Norge ledelsen på bekostning av Slovenia.

I neste runde gikk alt tilbake til «normalt» da Bendik Jakobsen Heggli ikke klarte å reagere på den fine Prevca-flyvningen. På den annen side presterte østerrikerne litt bedre enn polakkene. Kubacki klarte 218,5 m, men Tschofenig, som hoppet rett bak ham, landet to meter lenger.

Selv etter Free- og Fettner-flyvningene har ingenting endret seg. Østerrikeren hoppet litt lenger, selv om rivalenes ledelse over polakkene holdt seg innenfor ti poeng. I mellomtiden fortsatte kampen om seieren i konkurransen. Forfang fløy 231,5 m høyt, noe som møtte utmerket respons fra Zajc, som fløy nesten 10 m lenger. Før siste kamp hadde slovenerne en ledelse på 34 poeng på Norge.

I den siste serien med flygninger kunne ikke nordmennene kompensere for dette tapet. Til tross for det lange forsøket til Granerud (242 m) hadde slovenerne ingen illusjoner og etter Lanisks forsøk på 237,5 m sikret vertene en fin seier foran hjemmepublikummet sitt. Et øyeblikk tidligere sikret østerrikerne tredjeplassen. Kamil Stoch viste et godt hopp (229 m), men Stefan Kraft fløy mye lenger (241 m) og lot ikke laget hans slå av det nederste trinnet på pallen.

Lagkonkurranse på lørdag i Planica:

1. Slovenia | 1.601,1 poeng

2. Norge | 1.576,9 poeng

3. Østerrike | 1.544,2 poeng

4. Polen | 1.522,2 poeng

5. Tyskland | 1.425,8 poeng

6. Japan | 1.355,3 poeng

7. Finland | 1.259,5 poeng

8. Sveits | 1198,1 poeng

You may also like

Leave a Comment