Home » skihopping. Koronasmitte i det norske landslaget

skihopping. Koronasmitte i det norske landslaget

by Gunnar Garfors

Ifølge NRK fikk Daniel-Andre Tande og Fredrik Villumstad positive testresultater for SARS-CoV-2-viruset. På grunn av nærkontakten går Marius Lindvik også glipp av tirsdagens Norgesmesterskap.

Det første positive testresultatet kom fra Fredrik Villumstad, som Daniel-Andre Tande delte hotellrom med under cuphelgen i Zakopane. Verdensmesteren for enkeltflyvninger i 2018 ble også testet og testene var positive. Marius Lindvik ble også klassifisert som nærkontakt. Resultatet av PCR-testen var negativt for vinneren av søndagens konkurranse, men trenerteamet bestemte seg for å trekke ham fra norgesmesterskapet tirsdag i Oslo for en sikkerhets skyld.

– Vi har ikke penger til enkeltrom for alle. Arrangøren gjorde det heller ikke lett for seg selv, så det var ingen slik mulighet – i et intervju med NRK svarer Alexander Stöckl på spørsmålet om hvordan rommet skal deles opp etter spillere.

– Lindvik har vært nært knyttet til Daniel de siste dagene, så han vil ikke delta i det nasjonale mesterskapet av sikkerhetsmessige årsaker, sa den østerrikske treneren.

Beijing-lekene begynner 4. februar. Det er mulig at infeksjonene vil ekskludere de navngitte spillerne fra å delta i det fire år lange arrangementet.

– Vi håper at hele laget kan fly til OL, sa Stöckl, som ønsker å undersøke muligheten for et senere fly til Kina.

Norgesmesterskapet på Holmenkollbakken (HS134) er berammet til tirsdag ettermiddag. Sendes fra 18:45 på NRK.


Dominik Formela, Kilde: NRK

Seere: (11738)
Kommentarer: (44)

You may also like

Leave a Comment