Home » skihopping. Kraftplate, krystallkule i fingertuppene til Kramer

skihopping. Kraftplate, krystallkule i fingertuppene til Kramer

by Gunnar Garfors

Gjentatte hopp i verdensklasse tillot Stefan Kraft å vinne Raw Air-turneringen for andre gang i karrieren. Marita Kramer, som er bare ett skritt unna å vinne verdensmesterskapet for kvinner, var mindre enn fornøyd med debuten sin på arrangementet.

Marita KramerMarita Kramer

Fot. Dominik Formela

Kramer, som vant en av konkurransene på Lillehammer, landet fra pallen på den norske minisykkelen. – Jeg avslutter min første Raw Air på 4. plass totalt. Det var en vanskelig og intens uke. Det manglet store hopp, men jeg klarte å få noen ganske gode resultater. Jeg vil behandle det som en verdifull opplevelse. Vi sees i Oberhof, hvor vår siste konkurranse for sesongen arrangeres, sa Kramer etter at søndagens konkurranse ble avsluttet i Oslo.

Nederlenderen er i utgangspunktet sikker på den første krystallkulen i karrieren. Det er nok for 20-åringen å få minst fem poeng i to konkurranser på Rennsteig-Schanze (HS100). For kvinnene blir det premierekonkurransen i verdenscupserien i normalbakken i Oberhof. Bare den siste sesongens beste hopper – Nika Kriznar fra Slovenia holdt aritmetiske sjanser til å overta representanten for Østerrike.

Stefan Kraft brakte på sin side den skandinaviske konkurransen til en lykkelig slutt. Verdensrekordholderen for hoppdistanse vant bare ett arrangement på Raw Air 2022, men kontrollerte konsekvent turneringens norske plassering. «Det var den perfekte rå luften,» sa teamets olympiske mester, som vant det første arrangementet i 2017.

– Det var en flott tid i Norge. Godt at alt fungerer igjen. Som idrettsutøver jobber du hardt for at alt skal gå så knirkefritt. En slik seier betyr mye for meg, sa østerrikeren, som var mer enn 30 poeng foran Karl Geiger på Raw Air-rankingen. Hans generelle suksess ga ham også en kontantinnsprøytning på 35 000 euro.

I vinter – på grunn av bakkeomleggingen i Trondheim og skiflyging-VM i Vikersund – stilte herrene i ni serier over fem dager. Som standard varte Raw Air ti dager og har seksten runder. Kvinnene møtte tolv serier.

Det østerrikske skiforbundet meldte tirsdag at Manuel Fettner, Michael Hayboeck, Jan Hoerl, Daniel Huber, Stefan Kraft og Ulrich Wohlmentioned trener i Vikersundbakken torsdag.

Kraft, som har hatt verdensrekorden i hoppdistanse (253,5 meter på Vikersundbakken) siden 18. mars 2017, har tatt to VM-medaljer i skiflyging. I 2016 vant han to bronserekorder foran sitt eget publikum i Bad Mitterndorf. I 2020 måtte han trekke seg fra konkurransen på Letalnica på grunn av helseproblemer.

You may also like

Leave a Comment