Home » skihopping. Rasnov uten polske hoppere. «Helsespørsmål avgjort»

skihopping. Rasnov uten polske hoppere. «Helsespørsmål avgjort»

by Gunnar Garfors

Det beskjedne polske laget kan booke helgen i Rasnov ganske positivt, våre hoppere hoppet tross alt to andreplasser i sommerhoppingen av høyeste klasse lørdag. Veltempererte Wąsek og Hula ønsket nok en tredjeplass på pallen i mixed team-konkurransen, noe som ikke hadde vært urealistisk om en av de polske hopperne ikke hadde kommet til Romania.

Nicole Konderla opplever for tiden den beste sommeren i karrieren. Hun fullførte konkurransen i FIS-cupen to ganger på førsteplass og to ganger på tredjeplass. I Szczyrk kunne hun vinne med sensasjonen fra de siste månedene, sloveneren Nika Prevc. I sine fire starter i samme serie endte Kinga Rajda på topp ti tre ganger. På grunn av den ikke sterkeste oppstillingen i konkurransen i Rasnov, kan den polske kvinne-fireren bli fristet til å ha en hyggelig overraskelse for fansen, men etter avgjørelsen fra trenerteamet har Beskydy-representantene forblitt en del av den polske laget i landet.

– Etter FIS-cupen i Einsiedeln var det nødvendig å justere den tidligere utarbeidede planen i forbindelse med signalene vi fikk fra spillerne om helseproblemer – forklarer trener Szczepan Kupczak. – Det var ikke noe særlig alvorlig, men vi måtte la jentene puste, derav beslutningen om å bli i Polen denne helgen. De mulige konsekvensene av disse helseproblemene er lettere å kontrollere lokalt enn når man reiser til en konkurranse i utlandet.

– I Polen klarte vi å trene og delta i Orlen Cup-konkurransen, så vi holdt startrytmen uten en lang, slitsom reise. Vinteren er allerede bak oss, det må vi huske på og bruke spillernes styrke på en ansvarlig måte – forklarer Kupczak, som fortsatt er en aktiv idrettsutøver. I august deltok han i Nordic Combined Summer Grand Prix i Oberstdorf. Som det viser seg, presenterer han seg fortsatt i anstendig form på bakken som han har vant fansen til i det meste av karrieren. I treningsserien før konkurransen oppnådde han til og med en høy femteplass. I selve konkurransen tok han 31. plass på grunn av dårlig løpetid.


Adrian Dworakowski, Kilde: Egen informasjon

Antall seere: (2908)
Kommentarer: (22)

You may also like

Leave a Comment