Home » skihopping. VM i fly. Polakkene tapte mot vinden. Norsk leder. Resultater

skihopping. VM i fly. Polakkene tapte mot vinden. Norsk leder. Resultater

by Erlend Loe

  • Ingen polske hopper har tatt med seg gullmedalje fra ski-VM, og alt tyder på at dette ikke endrer seg etter stevnet i Vikersund. Teamlederne våre, Piotr Żyła og Kamil Stoch, har allerede et stort tap av lederskap
  • Kampen om gullet på lørdag avgjøres mest sannsynlig mellom norske Marius Lindvik og Østerrikes Stefan Kraft
  • Tre representanter for Slovenia er på topp 5 etter to serier med konkurranser
  • Du kan finne flere slike historier på hovedsiden til Onet.pl

Hopp-VM er det eneste store arrangementet på hoppkalenderen som vår tredobbelte olympiske mester Kamil Stoch ikke har vunnet i sin karriere. Faktisk er dette konkurranser der ingen polsk hopper noensinne har vunnet en gullmedalje. For fire år siden vant Stoch sølv i Oberstdorf og tapte kun for nordmannen Daniel Andre Tande. Adam Małysz sto aldri på pallen under verdensmesterskapet i flying, og den andre polakken som gjorde dette trikset var Piotr Fijas. I 1979 vant han en bronsemedalje i Planica.

Etter en skuffende verdenscupsesong for hopperne våre, som gjorde det litt søtere for oss med Dawid Kubackis bronse ved OL i Beijing, er det nå tid for den siste store begivenheten i sesongen 2021/2022. Kubacki er kun reserve, og Jakub Wolny, Paweł Wąsek, Piotr Żyła og Kamil Stoch skal kjempe om medaljer i luft-VM.

Den individuelle konkurransen om verdensmestertittelen i flyging består av totalt fire konkurranseserier. De to første fant sted på fredag ​​og de to siste spilles på lørdag.

De lange flyvningene til Free and the Vein! Nordmenns og slovenernes overherredømme

Den første polakken som startet på fredag ​​var Jakub Wolny, som bekreftet at han er en ekte «mammut»-spesialist. Etter den katastrofale verdenscupsesongen hopper 26-åringen virkelig bra i Vikersund. I den første serien med konkurranser nådde han 219 m, noe som ga ham en plass i begynnelsen av de andre ti.

Dessverre klarte ikke Paweł Wąsek å overbevise, han likte å spille på trening og kvalifisering. 196 m brakte 22-åringen fra Cieszyn opprykk til neste serie av verdensmesterskapet i flying, men tillot ham bare en plass på bunnen av den tredje ti.

Piotr Żyła var 215 m. Verdensmesteren fra Oberstdorf gjorde en solid innsats, men alt for kort til å ta ledelsen etter første runde. Żyła ble rangert rett bak Wolny, og mistet nøyaktig tre «øyne» til ham. Vi vil minne om at på mammutbakker er en meter omgjort til kun 1,2 poeng. (det er 1,8 poeng for store gjenstander og 2 poeng for normale gjenstander).

Dessverre presenterte Kamil Stoch seg godt under potensialet sitt. Den tredobbelte olympiske mesteren klarte «bare» 206,5 m, noe som først ga ham 19. plass etter første runde. Til tross for dette var fire Biało-Czerwoni i topp «30» og avanserte til de neste tre seriene med verdensmesterskap i fly.

Den første ble dominert av nordmennene og slovenerne, som tok de fem beste plassene. Høyest poengsum fikk Marius Lindvik (232,5 m). Det klart lengste hoppet ble oppnådd av Timi Zajc (242,5 m) på tredjeplass.

I den andre serien regjerte vinden. Flott fristilling!

Etter en meget grei kamp i første serie i Vikersund begynte vinden å råde. Under sine andre hopp måtte konkurrentene hanskes med sterke trykkstøt i ryggen, som polakkene dessverre led mye av.

Wąsek, som var 26. etter den første serien, befant seg i svært vanskelige forhold på sitt andre forsøk. OL-debutanten fra Beijing mislyktes totalt og oppnådde bare 181,5 m

Stoch, som kun hoppet 196 m i andre omgang, sliter fortsatt med mammutanlegget i Vikersund, Piotr Żyła ble konfrontert med forferdelige vindforhold. “Wiewiór” kjempet tappert i flukt, men klarte kun 187 m, noe som kostet ham et fall fra 15. plass etter den første serien.

Jakub Wolny var også uheldig med forholdene, men med sterk medvind fløy han 10 m lenger fra Żła. 26-åringen ble nummer to etter hoppet, og tapte bare for verdenscupleder Ryoyu Kobayashi.

Før hoppene til de 10 beste hevet juryen innløpet fra 18. startstang til 20. Johan Andre Forfang, som var den første hopperen som krysset 210 m (212,5 poeng) grensen i andre omgang, tjente godt på dette. Da satte Domen Prevc (222,5 m) og Stefan Kraft (230 m) store prøver.

Leder for de to første løpene i flyve-VM var Marius Lindvik, som til og med nådde 226,5 m i andre forsøk, rett bak var Stefan Kraft, som oppnådde desidert høyest antall poeng i andre serie på 230 m.

Skiflygings-VM – Resultater etter 2. konkurranseserie

Innskudd av polakker:

  • 12. Jakub Wolny (219, 197 m – 394 poeng)
  • 19. Piotr Żyła (215,5 – 187 m – 374,4 poeng)
  • 21. Kamil Stoch (206,5, 196 m – 366 poeng)
  • 29. Paweł Wąsek (196, 181,5 m – 329,4 poeng)

You may also like

Leave a Comment