Home » Skiskyting (F) – Tiril Eckhoff fortsatt keiserlig i OL-året?

Skiskyting (F) – Tiril Eckhoff fortsatt keiserlig i OL-året?

by Thure Lindhardt

Denne lørdagen starter skiskyttersesongen 2021-2022, en utgave preget av OL i Beijing, et virkelig sesongmål for alle banemestere. Før det kommer verdenscupen tilbake og alle øyne vil være rettet mot den vakre svenske byen Östersund. Hva kan vi forvente av denne nye sesongen? Hvilken innvirkning vil OL ha, og kan vi stole på at våre franske representanter har ansvaret? Zoom inn på en sesong som burde fortrylle oss og som vanlig har mange overraskelser i vente for oss.

En klassisk kalender med en veldig intens desembermåned

Vi vet at sesongens første etapper sjelden er favoritter til den norske delegasjonen. Sekvensen mellom denne første verdenscupetappen og den fjerde etappen i Grand Bornand i år er imidlertid nesten helvete. Med 11 løp på 21 dager på tre arenaer i tre forskjellige land, blir det ingen akklimatiseringsperiode denne OL-sesongen. Forholdene vil også spille en grunnleggende rolle, mellom de to første etappene i Östersund på nordisk, isete snø før retur til Europa på snø som skal være mykere i Hochfilzen og Grand Bornand.

Mens hun kun oppnådde to pallplasseringer i de seks første løpene i fjor, vil Tiril Eckhoff verken ha tid eller lyst til å overlate seire til opportunistene Hanna Öberg og Dorothea Wierer, som igjen vant i de tre første løpene i forrige sesong.

Er en ny norsk demonstrasjon mulig?

I enkeltløpene litt mer enn på stafettene fløy nordmennene over forrige sesong. Trioen Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Roiseland og Ingrid Landmark Tandrevold ødela i stor grad sesongavslutningen og så sjelden så sterke ut individuelt.

Når nye flotte prestasjoner av nordmennene virker uunngåelige, påpekte en ny bølge av skiskyttere på slutten av forrige sesong. Blant dem hviterusserne Sola og Alimbekava, de erfarne tyskerne Preuss og Herrmann eller utfordreren Dorothea Wierer.

Kan Sverige gjenta stafettprestasjonene sine?

På pallen for alle kvinnestafetter unntatt på Antholz-Antholz-etappen, dominerte Sverige den siste sesongen og sikret den samlede rangeringen av spesialiteten. Hvis Norge bommet mange ganger forrige sesong, bare vant verdenscupen og etappen i Hochfilzen og var foran i totalstillingen til det tyske og franske laget, er de iboende kvalitetene utvilsomt de mest imponerende av alle involverte nasjoner.

Hvem blir skiskytterne denne sesongen?

Som virkelige favoritter denne sesongen vil nordmennene også denne sesongen være favoritter i verden av sammenlagtstillingen. Blant dem skal duoen Marte Olsbu Roiseland / Tiril Eckhoff kjempe om totalstillingen, en kamp som en annen nordmann, Ingrid Tandrevold, som var mye mer fremtredende i forrige sesongs massestart, kunne vært med på.

Alle som kan prøve å irritere nordmennene kan telles på fingrene på én hånd. Hanna Öberg er helt klart den som har størst sannsynlighet for å vinne hvis hun gjenvinner konsistensen utover sesongen. En trio skiller seg ut når vi prøver å liste opp hovedkonkurrentene til de nevnte skiskytterne. Franziska Preuss vil garantert være den farligste tyskeren hvis Denise Herrmann ikke kommer i gang igjen, Dorothea Wierer burde være farlig som alltid, i håp om at hennes landsmann Lisa Vitozzi kan følge henne. Tross alt ser østerrikeren Lia Theresa Hauser, to ganger vinner forrige sesong, ut til å være den siste konkurrenten denne sesongen som følger.

Hva kan du forvente av våre bleues?

Totalt sett skuffende forrige sesong, det franske laget må reagere i år og oppnå en mye mer homogen sesong på individuelt nivå. Med kun én plass på pallen i sesongens første tolv løp, vil det franske laget gjøre det betydelig bedre denne helgen i Östersund og samtidig kunne gjenta anstendige stafettprestasjoner fra forrige sesong.

Individuelt var det kun Julia Simons to massestartseire i Oberhof og Antholz-Antholz som reddet en dyster sesong. Anaïs Chevalier-Bouchet hadde likevel en totalt sett god sesong med en niendeplass i totalstillingen, fire pallplasser i verdenscuppen og to medaljer i verdensmesterskapet i Pokljuka (sølv på sprinten og bronse i jakten).

Sesongen var komplisert for Anaïs Bescond og Justine Braisaz, 18 hvere og 15e i den samlede stillingen og for hvem det forventes fremgang i skyting denne sesongen. Det franske laget konsentrerte seg om skytingen under forberedelse med praksis i Nord-Norge, i Sjusjoen de to første ukene av november, for å akklimatisere seg best mulig til vinterforholdene før det lyktes i Östersund-etappen?

Fokus på skiskyttersesongen 2021-2022 med en kvinnekonkurranse som lover å være åpen til tross for et norsk lag som skal fungere som disiplinens vanlige fugleskremsel. Vi sees i morgen kl 11:45 for et enkelt løp der verdens beste skiskytingkvinner skal konkurrere i Östersund for å definitivt åpne denne OL-sesongen.

You may also like

Leave a Comment