Home » Skiskyting. Johannes Boe kan bli ny rekordholder

Skiskyting. Johannes Boe kan bli ny rekordholder

by Gunnar Garfors

Den norske skiskytteren Johannes Thingnes Boe, som har tre gullmedaljer etter tre starter ved det nåværende verdensmesterskapet i Oberhof, kan slå rekorden for antall plater laget av det mest edle metallet som er vunnet på en hvilken som helst utgave av dette arrangementet

Onsdag var den 29 år gamle Boe en del av det vinnende mixed stafettlaget ved åpningen av mesterskapet i Tyskland. Så triumferte han selvsikkert i spurten lørdag og triumferte et døgn senere i jakten. Han vil også konkurrere i 20 km individuelt på tirsdag, herrenes 4×7,5 km stafett på lørdag og 15 km massestart på søndag, den siste dagen av arrangementet. Det er også mulig for ham å delta i Supermix på torsdag, det vil si blandeparkonkurransen.

Hvis hun sjekker inn først i disse to konkurransene, vil hun like landsmannens rekord Marte Olsbu Roiseland og tyske kvinner Laura Dahlmeiersom vant fem gullmedaljer hver i 2020 og 2017. Blant mennene var nordmennene best i så måte Ole Einar Bjørndalen (2005, 2009) og Emil Hegel Svendsen (2013) og Franskmannen Martin Fourcade (2016), som har vært på det øverste trinnet på pallen fire ganger på en utgave av verdenscupen.

«Mine drømmer er … en vakker kone og en fantastisk sønn. Den er allerede oppfylt, så jeg savner ingenting. Selvsagt ville jeg vært glad for flere gullmedaljer, det skal vi definitivt prøve på herrestafetten.» . I andre konkurranser vil det være veldig vanskelig «- innrømmet den 15-dobbelte verdensmesteren og vinneren av fem olympiske gullmedaljer på en pressekonferanse.

Boe har vunnet 11 av de 14 verdenscupstevnene denne sesongen, mens den norske herrestafetten er ubeseiret på fire starter så langt. Fra i år er ikke verdensmesterskapet lenger en del av denne syklusen.

«Jeg hadde det veldig gøy med det. Jeg håper jeg ikke har en slik mulighet i de neste startene,» innrømmet Boe.

Han vurderer sin nåværende form som den beste i livet, og konkurrentene hans er imponert over prestasjonene hans. Laegreid kalte ham «en romvesen som starter i en annen liga». Tysklands Johannes Kühn synes derimot nordmannens prestasjoner er «imponerende, men ikke overraskende».

I år er rekordantallet gullmedaljer som teller alle utgavene av verdensmesterskapet til og med utenfor Boes rekkevidde. Uavhengig av nordmannens resultater i Oberhof, forblir hans landsmann Ole Einar Bjoerndalen, som har vært på det øverste trinnet på verdenscuppallen 20 ganger, på toppen av tidenes rangering. (MOS)

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment