Home » Skiskyting-VM: Det tredje gullet til dominatoren fra Norge

Skiskyting-VM: Det tredje gullet til dominatoren fra Norge

by Erlend Loe

Forfølgelsesløpet i Oberhof så ut som hele årets sesong. Johannes Thingnes Boe ga ikke konkurrentene den minste sjanse. Han bommet ikke på et eneste skudd på skuddbanen og økte først ledelsen etter innspurten. Sturla Laegreid, selv om han ikke tillot seg en eneste svakhet, sjekket inn et minutt og 11 sekunder bak sin landsmann. Dette er den største forskjellen i historien til forfølgelsesracing ved verdensmesterskap.

For Johannes Boe er det den første verdenstittelen i et forfølgelsesløp. Han vant tre ganger på sprinten og to ganger på massestarten. Det eneste som mangler er gull på 20 km. Nordmannen er også den første skiskytteren som har vunnet både sprint og jakt i det samme verdensmesterskapet, etter Martin Fourcade, som sist vant bragden i 2016. Franskmannen tok deretter tre gullmedaljer i de tre første verdensmesterskapskonkurransene, nå gjentar Johannes Boe, som også triumferte i Oberhof i mixed stafett, denne bragden.

I mixeddouble fikk Boe selskap av Laegreid, hvis sølv i jakten er hans tredje medalje i verdensmesterskapet. Verdenscuptoeren har vært på pallen ved de seks siste verdensmesterskapene han har deltatt i. Nordmennene klarte nesten å gjenta sprintbragden da de tok hele pallen, men Tarjei Boe tapte bronsekampen til Sebastian Samuelsson i mål. Svensken er i ferd med å bli en forfølgelsesspesialist, etter å ha vunnet alle de tre individuelle medaljene i konkurransen.

You may also like

Leave a Comment