Home » Škoda har forbedret teknologi for kjøretøylakkering

Škoda har forbedret teknologi for kjøretøylakkering

by Peter Østbye

Den innovative teknologien har gjennomgått strenge tester, hvor resultatene har vist at malingen som produseres på denne måten beholder den eksisterende premiumkvaliteten når det gjelder både utseende, holdbarhet og beskyttelse.

At det nye, tynnere laget oppfyller de ekstreme kravene til holdbarhet og kvalitet er fordi det er et nytt materiale. Den nye foundationen er i utgangspunktet ikke forskjellig fra de tradisjonelle siden den har standard ingredienser (f.eks. pigment, bindemiddel, fyllstoff og løsemiddel), men oppskriften på blanding er helt ny. Det hele rundes av med en klype mystikk.

Hos Škoda, i nært samarbeid med våre partnere, ser vi konsekvent etter løsninger som ytterligere reduserer karbonfotavtrykket til vår virksomhet. Vi gjennomgår også fortløpende metodene som allerede er i bruk. Vi er avhengige av innovative, miljøvennlige materialer, slik som de som brukes i vårt malerverksted forklarer Christian Putz, som er ansvarlig for eksteriøret på kjøretøyene i ŠKODA Innkjøp. Ved å påføre et tynnere lag maling sparer vi opptil 720 tonn materiale per år. Det er viktig at vi gjør dette uten tap av kvalitet han legger til.

Malingen som oppnås på denne måten beholder tidligere førsteklasses kvalitet når det gjelder utseende, holdbarhet og beskyttende funksjon. Den innovative teknologien har blitt grundig testet. Selskapet eksponerte kjøretøyer malt med denne teknikken for direkte sollys, støv og steinsprut i 10 måneder, og simulerte en rekke klimatiske forhold. Tester har bekreftet at det nye materialet er minst like holdbart som det tidligere brukte.

Vi bruker allerede den nye primeren i alle våre anlegg i Tsjekkia. Under produksjonen bruker vi teknologisk avanserte prosesser og utvikler dem konsekvent videre. Malerbutikken i Mladá Boleslav, som ble satt i drift i 2019, er et forbilde for hele industrien når det gjelder bærekraft så vel som kostnads- og prosesseffektivitet – sier Marek Jancák, leder for bilproduksjon i Škoda.

belegginnovasjoner Skoda Imidlertid ender de ikke opp med et tynnere lag med underull. I tillegg jobber selskapets eksperter med andre løsninger, bl.a. De tester muligheten for å bruke grunnfargen uten primer, de tester bruken av nye, mer effektive voks eller et tynnere lag med klarlakk. Det er også planer om å bruke flere biomaterialer i maleprosessen.

Skoda kan tilby kundene dusinvis av forskjellige kroppsfarger takket være muligheten flåteboks. Utvalget varierer etter modell, men du kan alltid finne dempede nyanser så vel som mer slående. I anledning premierer og presentasjoner av nye modeller, Skoda bruker ofte intense nyanser fra «hero»-kolleksjonen.

Utvalget av farger introdusert med de siste nye bilene viser hvor attraktive de er for kundene. Skoda Kushaq – SUV for det indiske markedet – tiltrekker seg oppmerksomhet med en attraktiv farge kalt Orange Honey. Tilknyttet limousin Slavia den var utstyrt med blå krystall farge. Disse to fargene (sammen med Tornado Red) er eksklusive nyanser på det indiske markedet.

Europeiske nyheter er også karakteristiske, for eksempel nye Skoda Fabia Den vises ofte i Phoenix Orange mens den har på seg varianten Monte Carlo det er vanligvis presentert i en nyanse av Velvet Red. elektrisk Skoda Enyaq Coupé RS iV i stedet kommer den i en livlig nyanse av Green Mamba, som også ble brukt i rallybilen Skoda Fabia RS Rally2. Denne fargen er også tilgjengelig i modellens tilbud Octavia RS.

Noen av fargene er senere også tilgjengelige for andre modeller, men vanligvis ikke for hele kjøretøyutvalget. Det er en viktig grunn til dette.

Sterke farger har en tendens til å være mer populære på mindre modeller kjøpt av yngre kunder. For større biler har kundene en tendens til å gå for mer tradisjonelle nyanser forklarer Maria Kertzscher, spesialist for utvendig maling og malingsutvikling.

Kilde: Skoda

You may also like

Leave a Comment