Home » Skyter sølv og bronse i verdenscuppen

Skyter sølv og bronse i verdenscuppen

by Gunnar Garfors

Den polske medaljegruppen ble åpnet av Klaudia Breś (Zawisza Bydgoszcz). Etter en utmerket kamp i finalen med verdensmester Ranxin Jiang (Kina) i 10m luftpistol for kvinner – avsluttet med 12:16 – tok hun til slutt andreplassen.

– Jeg gjorde det jeg lærte etter å ha startet i EM – kommenterte viseeuropamesteren. – Arbeid til det beste av det som er tilgjengelig, og ikke streb etter perfeksjon for enhver pris.

SE OGSÅ: Ukrainas sportsdepartement kunngjør navn på russiske og hviterussiske idrettsutøvere som støtter invasjon

Resultatene kan imidlertid være imponerende. Polakken nådde finalen fra førsteplass i kvalifiseringsskyting og fikk det høyeste antall poeng (579 poeng). – Kvalifiseringen var vanskelig, jeg så feil og det var vanskelig for meg å tillate dem, men jeg hadde ikke noe valg – kommenterer Klaudia Breś, som klaget på helseproblemer rett før start.

Hver deltaker hadde sin egen måte å takle været på. Klaudia Breś skilte seg for eksempel ikke med en bærbar vindmølle, som fansen hennes kalte en «kult». – Det er vår trener sin idé, hun er klar for alt. Hvis det er kaldt har vi håndvarmere. Hvis det er for varmt, legger en vifte til konkurrenten.

I Lima var temperaturen under starten rundt 30 grader celsius og luftfuktigheten var over 80 prosent. – Det var tungt å stå i skyteantrekk. I slike situasjoner må du bare fokusere på deg selv, ikke på motgang – legger Tomasz Bartnik (Legia Warszawa) til.

Denne konsentrasjonen gjorde ham godt fordi han vil returnere til Polen med en bronsemedalje. Han vant den sammen med Aneta Stankiewicz (Zawisza Bydgoszcz) i MIX luftgeværkonkurransen. – Tomek «trakk» kvalifikasjoner, og jeg «skjøt» i finalen. Vi er et lag som kan stole på hverandre – kommenterte spilleren fra Zawisza Bydgoszcz. – Tomek, som meg, er ikke redd for finalen og vi skjøt bronsespillet med så mye selvtillit.

Denne selvtilliten gjenspeiles i resultatet – 16:10 i favør Polen i duell med de norske stjerneskuddene (Jeanette Hegg Duestad, Jon-Hermann Hegg). – Siden våpenskiftet går alt i bedre og bedre retning – kommenterte Tomasz Bartnik. I en duell med nordmennene oppnådde han sin personlige rekord. – Den forrige hadde jeg litt lavere, fordi 315,1 poeng. Og her 315,9 under vanskelige forhold, som viser at det fortsatt er mange vakre øyeblikk i vente.

I dag (17. april) er siste konkurransedag, inkludert ISSF World Cup i Lima og riflefinalene for menn, i 3 posisjoner på 50 meters avstand. De allerede nevnte Tomasz Bartnik og Maciej Kowalewicz skal prøve å vinne ligatitlene. Den unge konkurrenten til Gwardia Olsztyn har akkurat startet sin karriere på verdens arenaer og har allerede hatt en vellykket finale ved verdensmesterskapet i Peru – han tok 8. plass i luftgevær. Skytestil – det er verdt å ønske dem «knekke tønnen.»

pressemelding

You may also like

Leave a Comment