Home » Slutten på Viaplay i Polen. Plattformen har ikke brutt taket til de amerikanske gigantene

Slutten på Viaplay i Polen. Plattformen har ikke brutt taket til de amerikanske gigantene

by Erlend Loe

Viaplay, en svensk strømmeplattform som har vært intensivt aktiv i det polske VOD-markedet, forventes å trekke seg fra det innen utgangen av dette året – melder nettstedet sportfakty.wp.pl. Noen av selskapets lokale produksjoner har fått anerkjennelse blant publikum, og det er derfor, som portalen melder, Viaplay Group planlegger å selge formatene til andre selskaper.

Slutten på Viaplay i Polen er et tap, spesielt for sportsentusiaster. Nettstedet spesialiserer seg på å dekke konkurranser til profesjonelle idrettsutøvere fra hele verden. Streamingplattformen har lenge vært en av de viktigste aktørene i sportskringkastingsmarkedet i Polen. Originalproduksjoner ble også tilbudt: dokumentarer, serier og generell underholdning.

Hvordan AI automatiserer kontoret ditt

Slutten på Viaplay i Polen. Plattformen har ikke brutt taket til de amerikanske gigantene

Nyheten om Viaplays mulige tilbaketrekning fra det polske markedet dukket opp i media i juli, men først nå finner vi ut de nøyaktige datoene. I følge «WP Sportowe Fakty»-portalen vil Viaplay-plattformen avslutte driften i Polen innen utgangen av dette året. Dette er absolutt triste nyheter for fans av denne tjenesten, spesielt de som hovedsakelig bruker den til å se sportsbegivenheter som Formel 1 eller fotballkamper.

Som nettstedet Bankier.pl påpeker, var en av de viktige aspektene ved Viaplays aktivitet i Polen anskaffelsen av underlisenser for sportssendinger, som også var tilgjengelige på andre plattformer som Canal+ eller Telewizja Polska. Dette ga polske sportsfans tilgang til ulike konkurranser og lag. Brukerne hadde tilgang til dekning av spill fra ulike fotballigaer som Premier League, Bundesliga, Europa League og Europa Conference League – dette er hva vi lærer av den svenske VOD-plattformens tilbud.

Overføring av lisens til Canal+

Ifølge medieoppslag kan en del av Viaplay-lisensen gå til en annen tycoon på underholdningsmarkedet, Canal+. Du kan nå se to Premier League-kamper i hver runde på Canal+, resultatet av å kjøpe en underlisens. Canal+ er interessert i å skaffe seg hele lisensen for å kringkaste kamper i engelsk liga, noe som kan øke attraktiviteten til denne plattformen – melder Bankier.pl.

Orlen kutter drivstoffprisene til tross for stigende oljepriser. Polens umiddelbare velstand før valget

Hva er det neste for Viaplay i Polen?

Selv om «WP Sportowe Fakty» bekreftet datoen for Viaplays opphør av virksomhet i Polen, ga ikke selskapet selv en offisiell uttalelse om saken. Denis Pluskota, PR-prosjektleder Viaplay, sa at selskapet fortsetter å operere i Polen og kunder kan bruke hele tilbudet til Viaplay-plattformen.

Viaplay er en strømmetjeneste fra det nordiske mediekonsernet Viaplay Group (tidligere Nordic Entertainment Group – NENT Group). Det er en av de mest populære streamingplattformene, og opererer hovedsakelig i nordiske markeder som Sverige, Norge, Danmark og Finland. Den svenske eieren av Viaplay hadde planer om å lage en europeisk strømmeplattform som skulle konkurrere med de amerikanske gigantene. Gruppen hadde også som mål å bryte populariteten til Canal+.

Det ser ut til at det polske strømmemarkedet allerede er tilstrekkelig mettet. Plattformer som Netflix, HBO Max, Amazon Prime eller Disney+, men også Player og Canal+, utnytter tilbudet som forventes av de fleste mottakere.

You may also like

Leave a Comment