Home » Snapchat-transformasjon: Hvordan teknologi blomstrer

Snapchat-transformasjon: Hvordan teknologi blomstrer

by Thure Lindhardt

Det sosiale nettverket Snapchat krja Snap har redesignet sin egen plattform i en årrekke, spesialiteten til dette er sekundet etter nøttene som gikk under.

Ikart fikk etter 2017 kritikk fra forbrukere om designet, og noen av dem la ned programmet etter annonsen. Snaps aksjekurs falt også.

Siden den gang har selskapet vist kun de mest uventede vendingene i teknologihistorien, skriver The Economist. Snap og igjen gledet analytikere da de offentliggjorde resultatene for første kvartal i april. Selskapets årlige omsetning på 770 millioner euro. USD vokste med 66 % og antallet daglige brukere nådde 280 millioner. og økt med mer enn 50 millioner i løpet av året.

På det tidspunktet steg Snaps aksjekurs 213 % på 12 måneder til 53 dollar per aksje.

På jakt etter det teknologiske miljøet

Selskapets snuoperasjon viser også en bredere trend av at andre litt mindre selskaper følger de store globale teknologiselskapene.

De utvider seg ikke bare på grunn av etterspørselen pandemien skapte eller fordi det er lettere for mindre bedrifter å vokse raskt. Noen selskaper gjør nå det skeptikere anså som usannsynlig å trives i en industriell setting.

Bare i USA er det en mengde store, børsnoterte teknologiselskaper rundt om i verden. The Economist rangerer tier to-teknologiselskaper med en markedsverdi på minst 20 milliarder dollar. USD og som tidligst ble grunnlagt på 2000-tallet.

Publikasjonen anslår at det er 42 slike selskaper i USA, verdsatt til 2,4 billioner. USD. Disse selskapene opererer i en lang rekke bransjer, fra reiselivsbransjen til f.eks. Handel med kringkastingstjenester.

Verdien av andre lags teknologiselskaper sammenlignet med de fem beste teknologiselskapene (Google, Apple, Facebook, Amazon og Microsoft GAFAM) steg også under pandemien. I fjor var dens relative verdi sammenlignet med GAFAM-selskapet 22 % og økte med 8 % på tre år.

Imidlertid ble de største milepælene i det neste årtusenet gitt til det neste årtusenet. Verdien var en gang 35 % av GAFAM, men falt senere til 29 %.

Dette mønsteret kan også sees i Kina, hvor Meituan og Pinduoduo vil ta markedsandeler fra teknologigigantene Alibaba eller Tencent.

Postm forårsaket en pandemi

En tilnærming til vekst av selskaper i teknologimiljøet er teknologisk fremgang, spesielt innen cloud computing. Det har tillatt selskaper å spesialisere seg og skape store markeder, selv for de tilsynelatende ugjennomsiktige forretningsideene som styrer verden i dag. Et godt eksempel på dette er Twilio, hvis tjenester brukes av mange forbrukere over hele verden uten engang å være klar over det.

Twilio leverer tekst-, tale- og videotjenester til mer enn 20 000 teknologiselskaper fra Airbnb til Zendesk. Etter flere år med rask vekst nærmer selskapets inntekter seg 2 milliarder dollar. USD, Orinka-verdien er 50 milliarder. USD.
På det andre nivået hjalp det også at de store teknologigigantene som ble kritisert av regulatorer for å spre hoax (annet enn Microsoft, som ble kjøpt av Nuance), tar stilling til større oppkjøp.

Som et resultat byr flere selskaper på mer teknologi. Antall innledende aksjer som tilbys av 42 selskaper i perioden 2019-2020. holdt minst 13, og tiltrakk seg ytterligere 600 milliarder. USD inn i kapitalen til tier 2-teknologiselskaper.

Disse selskapene lager ikke bare plattformer, men også ekte økosystemer som partnere og forbrukere kobler seg til. The Economist sammenligner selskaper med et marked der operatøren leverer grunnleggende tjenester og gjør det mulig for kjøpere og forhandlere å utvide virksomheten sin.

Et slikt system skaper en snøfnuggeffekt ettersom det tiltrekker seg flere kjøpere fra flere selgere og flere kjøpere osv. Dette gjør det vanskeligere for GAFAM-selskaper å kopiere flere produkter slik Microsoft har gjort med Slack, Apple med Spotify, og Facebook med Snapchat.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder

Rayti kommenterer

You may also like

Leave a Comment