Home » SoftBank Group overtar 40 % av AutoStore, et norsk robotselskap

SoftBank Group overtar 40 % av AutoStore, et norsk robotselskap

by Thure Lindhardt

Den japanske SoftBank-gruppen vil kjøpe 40 % av kapitalen i AutoStore, et norsk selskap som spesialiserer seg på robotsystemer for varehus, for et beløp på 2,8 milliarder dollar, sa de to selskapene i en pressemelding kunngjort på kvelden den 19. mandag til tirsdag. .

AutoStore ble etablert i 1996 og er privateid og har i dag en installert base på 20 000 roboter med 600 kunder i 35 land i ulike sektorer som e-handel, mat, industri og helsevesen.

Les også: SoftBank, fra visjon til fortryllelse

AutoStore er mest kjent for sine kubiske automatiserte lagringsmoduler, som reduserer lagringsplassen som kreves for produkter betydelig. Teknologien «gjør det mulig for selskaper over hele verden å ha rask og økonomisk logistikk. Vi ser frem til å samarbeide med AutoStore for å utvide markedene sine kraftig, sa Masayoshi Son, administrerende direktør i SoftBank Group, i den felles uttalelsen.

SoftBank Group, gigant i å investere i ny teknologi

Med styrkingen av det japanske konsernet, som skal sitte i styret, ønsker AutoStore å fortsette å vokse i Asia-Pacific-regionen, sa lederen av det norske selskapet, Karl Johan Lier.

Les også: SoftBank vil samle inn penger ved å opprette en «Spac» på Wall Street

Det amerikanske private equity-selskapet Thomas H. Lee Partners vil forbli AutoStores største aksjonær etter SoftBank Groups investering, som skal avsluttes denne måneden. SoftBank Group er en global investeringsgigant i ny teknologi, primært fokusert på kunstig intelligens og helsesektoren i dag.

You may also like

Leave a Comment