Home » Solidaritetspåslag på ekstraordinært overskudd. PKN Orlen på bedriftslisten

Solidaritetspåslag på ekstraordinært overskudd. PKN Orlen på bedriftslisten

by Gunnar Garfors

Kunngjort av EU-kommisjonen Solidaritetspåslag på uventede overskudd vil ha svært begrenset innvirkning på europeiske gass- og drivstoffselskaper, en PKN Orlen, Repsol og OMV føler det mest — mener analytikere fra ratingbyrået Fitch.

I tillegg til det største polske multienergikonsernet var det bekymringer fra Spania og Østerrike. Begge er involvert i prosessering av råolje og distribusjon av petroleumsprodukter.

Fitch-eksperter legger TotalEnergies og CEPSA til listen over selskaper som mest sannsynlig vil bli rammet av solidaritetstillegget. Det første er et fransk petrokjemisk selskap og det andre er et spansk olje- og gasselskap.

Resten av artikkelen er under videoen

Fitch-analytikere påpeker imidlertid dette Tilleggsskatten vil ikke påvirke gjeldende rangeringer av olje- og gasselskaperettersom de genererer sunne kontantstrømmer med svært høye råvarepriser.

I følge EU-kommisjonens forslag bør det tas et midlertidig solidaritetstillegg på ekstraordinære overskudd fra selskaper. er basert i EU og er aktive i bransjer som raffinering, olje, gass og kull.

You may also like

Leave a Comment