Home » Solskjærs pressekonferanse foran Watford (Del 2): ​​Vi har lagt ned mye arbeid i å løse problemene våre | ManUtd.pl

Solskjærs pressekonferanse foran Watford (Del 2): ​​Vi har lagt ned mye arbeid i å løse problemene våre | ManUtd.pl

by Thure Lindhardt

Manchester Uniteds offisielle nettside har offentliggjort den andre delen av Ole Gunnar Solskjærs konferanse i forkant av den kommende kampen mot Watford i den 12. runden av Premier League. Her er utskriften hennes.

PRESSEKONFERANSE AV OLE GUNNAR SOLSKJAER FØR SPILLET (Del II):

Du nevnte at du prioriterte flere aspekter. Kan du fortelle oss mer om hva som skjer?

– Vi har spilt kamper der vi lot rivalene våre forme situasjonen. Vi kan ikke la noen lag gjøre dette så enkelt. Vi spiller mot Watford, som er godt organisert og føler seg veldig komfortabel på kontringer. Han har også veldig gode dødballer så vi må sørge for at vi er defensive. Det er nok den mørke siden av fotballen. Disse elementene må jobbes med og vi har lagt ned mye arbeid i å rette dem opp. Mønstre, timing, relasjoner på banen, ballspill – alt så bra ut under trening. Nå må vi flytte den til ligagressplenen.

Hva gjorde du da du kom tilbake til hjemlandet ditt, Norge? Har du avskåret deg helt fra fotballen?

– Nei, du kan aldri kutte deg helt av. Vi lever og ånder fotball. Du kan prøve å slå av telefonen i noen timer og henge med familien, men etterhvert sett deg ned for å se elevene møte på deres proxy. Du vil også analysere dine egne kamper og regne ut alle detaljene. Teknologi hjelper oss. Vi holder kontakten med hverandre, selv om vi ikke er i samme rom eller til og med på samme kontinent eller land. Vi jobbet hardt med flere prioriteringer. Trenerteamet mitt er utmerket. De jobber 24 timer i døgnet for å forbedre tilstanden til teamet. Da vi kom tilbake på mandag var alle klare for en god uke.

Harry Maguire har blitt kritisert de siste ukene for feiringen sin under den engelske lagleiren. Kan du forklare nøyaktig hvorfor nivået på ytelsen hans har sunket så mye? Har du tenkt på å fjerne armbåndet hans?

– Vi oppfylte ikke standardene våre som lag. Vi vet at vi kan spille på et mye høyere nivå. Gareth Southgate hadde rett da han sa at Harry Maguire aldri gjemmer seg på et ortopedisk bord og aldri kommer med unnskyldninger. Han er ikke typen spiller som flykter fra spill. Han er en førsteklasses profesjonell som ønsker å stille opp for manageren sin hver gang. Han trener veldig bra. Jeg tror å score to mål for landet sitt vil hjelpe ham å bygge opp formen og selvtilliten. Da nei, jeg tenkte ikke på å ta av kapteinsbindet. Siden han landet har han vært absolutt forpliktet til klubben på og utenfor banen. Vi er veldig fornøyde med ham og vil alltid støtte ham. Han vil bevise det motsatte for kritikerne. Jeg vet at de såkalte ekspertene sier sin mening fordi det er jobben deres, men vi bryr oss ikke. Harry er et eksempel på en ekte Manchester United-fotballspiller. Den er tilgjengelig for laget hans og landet hans uten unntak.

Donny van de Beek ble godt mottatt av fansen da han entret banen mot Manchester City. Hva holdt ham tilbake? Er han klar til å begynne å gå fra første minutt?

– Jeg tror fansen våre kan se det høyeste nivået av profesjonalitet og en veldig god spiller. Donny er en av de spillerne som aldri har sviktet seg selv, laget eller familien med sin holdning. Hans tilnærming til spillet har alltid vært på rett nivå. Jeg kan ikke klandre ham, og han vet nøyaktig. Hold kontakten. Jeg snakker og kommuniserer med ham fordi det ikke er lett når spillerne ikke spiller så mye som de ønsker. Donny mener han burde spille mer og bli vurdert oftere. Jeg kan ikke lenger si at dette bare er nok et eksempel på hvordan en spiller bør oppføre seg når han ikke er i start-XI. Tross alt fortjener den en pris.

Hvordan føler Edinson Cavani? Han er en spiller som har vært sentral i dine gode prestasjoner denne sesongen.

For det andre spilte åtte av de samme spillerne i tap mot Liverpool, Leicester City og Manchester City. Hvordan balanserer det laget? Er du fristet til å bli litt lei deg?

– Under den siste treningsøkten før Manchester City-kampen følte Edinson seg litt ukomfortabel og måtte gi opp den kampen fordi han ikke hadde det bra. Vi må gi det tid til å komme oss. Jeg kan imidlertid ikke fortelle deg hvor lang tid det vil ta. Jeg vet ikke om han blir klar for Watford eller Chelsea. Vi må bare vente.

– Når jeg skal velge, må jeg imidlertid finne den rette miksen, denne magiske formelen med miksing og balansering. Jeg prøver å velge et lag som passer til møtet. Jeg skal ikke sitte her og si at disse åtte spillerne tapte de tre kampene du nevnte slik at de ikke lenger kan spille mot hverandre. Det handler om å finne den rette løsningen for Watford og Villarreal. Dette er to møter jeg tenker på akkurat nå.

Hvor vanskelig er det å balansere mellom hvordan du vil spille og hvordan han er tvunget til å spille? Har du alltid sagt at du setter spillerne og laget ditt over dine egne prospekter?

– Systemet er én ting. Måten du spiller på er mye viktigere. Det handler om å få et forsprang, løpe for å angripe, trykke høyt eller blokkere lavt for å hindre motstanderen i å gå i eget mål. Du kan presentere samme stil i forskjellige formasjoner. Denne forestillingen og tilnærmingen til møtet gjør oss i stand til å definere vår egen måte å spille på. Til tider har Manchester United spilt mot langdistansekantspillere. Vi hadde midtspisser som ventet på kryss og spillere som kunne sparke ballen til føttene våre. Det viktigste var likevel at vi var fokusert på angrepet. Denne spillestilen gir spillerne muligheten til å uttrykke talentet sitt. Det spiller ingen rolle om vi spiller 3-5-2, 3-4-3, 4-3-3, 4-4-2 eller 4-2-3-1.

– Det handler om detaljene og strategien som vi velger for hvert spill. I løpet av de siste to årene har vi jobbet med tre forsvarere på to forskjellige oppsett. I de fleste spillene kom vi ut av 4-2-3-1-systemet, men de siste ukene måtte vi gjøre mindre justeringer fordi noen spillere hadde formproblemer. Det var skader og forbud også. Vi ønsker å se Manchester United på banen og prøve å dominere. Kanskje det var derfor jeg sa etter kampen mot Manchester City at jeg ikke vil at laget mitt skal vente på at en motstander skal endre seg. Vi ønsker å seire. Når et lag er bedre enn oss, må vi noen ganger akseptere det.

Hva er nytt med Paul Pogbas skade? Det har dukket opp rapporter om at det kan ha vært satt på pause i måneder, ikke uker. Er det sant?

– Ja sir. Det er en skuffende skade og en skuffende tid for ham. Men jeg er ikke lege, og jeg kan ikke fortelle deg hvor raskt noe leges. Ved en muskelskade, hvis alt går bra, kan pausen vare i 6 til 8 uker. I verste fall er det 10 eller 12 uker. Jeg er sikker på én ting. Paul Pogba er fast bestemt på å komme tilbake på banen og gjøre sitt beste. Han har allerede startet rehabilitering. Han har en stor mentalitet om å komme sterkere tilbake fordi han alltid har elsket fotball. Vi vet at dette er en stor personlighet. Vi håper å se ham etter jul.

You may also like

Leave a Comment