Home » Sommer-GP i sprangridning: Dawid Kubacki har tatt opp treningen igjen

Sommer-GP i sprangridning: Dawid Kubacki har tatt opp treningen igjen

by Erlend Loe

«Dawid Kubacki har allerede begynt å trene sammen med gruppen» – sa treneren for det polske hopplaget, Thomas Thurnbichler. 33-åringen avsluttet verdenscupen for tidlig i mars på grunn av alvorlige helseproblemer som rammet kona Marta.

«Jeg hadde en virkelig fruktbar samtale med Dawid. Sammen med Marta takler de situasjonen veldig bra», sa den østerrikske treneren i et intervju med Skijumping.pl-portalen.

I midten av april forlot Kubackis kone sykehuset.

«Det er et mirakel utført av hendene til leger, sykepleiere og fysioterapeuter. Vi vil gjerne takke hele personalet ved Silesian Center for Heart Diseases i Zabrze. Dere er et lag som er verdig til å vinne Nations Cup! Vi kjenner alle noen med en cardioverter-defibrillator, ofte kjent som en pacemaker. Jeg vil dele et liv med en slik person, et andre liv», skrev hopperen på Instagram den gang.

Kubacki var fortsatt mesterskapsleder i januar. Han var på tredjeplass da han trakk seg fra konkurransen, og endte til slutt sesongen på fjerdeplass.

Nordmannen Halvor Egner Granerud vant karrierens andre krystallklode. Østerrikes Stefan Kraft ble nummer to og Anze Lanisek tredje. Under dekorasjonene etter siste konkurranse i Planica entret sloveneren pallen med et pappbilde av Kubacki, som ga ham stor sympati fra polske fans.

«Selvfølgelig må vi være fleksible med Davids situasjon, men det ser ut til at han vil være fullt involvert i treningsprosessen fra starten av sommersesongen hvis ting utvikler seg like positivt som de har nylig,» la Thurnbichler til.

«Siden 25. april har spillerne vært i treningsprosessen under veiledning av basistrenere. Vi startet med det grunnleggende: styrke, atletiske og akrobatiske øvelser» – informerte han.

I år starter Summer Grand Prix-serien i skihopp 28. juli i Hinterzarten i Tyskland. Deretter starter konkurrentene i Courchevel, Frankrike, og 5. og 6. august vil konkurransen finne sted i Wisła Malinka.

Konkurranser i Rasnov i Romania og Hinzenbach i Østerrike er planlagt i september. Sommersesongen avsluttes i Klingenthal, Tyskland.

Jeg er veldig glad for at David kan holde seg til planen som er skissert for landslaget, konkluderte østerrikeren.

PAP / Yagoda S.

You may also like

Leave a Comment