Home » Søndag (05/06) – hovedarrangementene fra landet og med St. …

Søndag (05/06) – hovedarrangementene fra landet og med St. …

by Catherine Monroe
(19:00) Polsk-østerrikske forhold og begge lands holdning til russisk aggresjon mot Ukraina er blant sakene som skal diskuteres tirsdag i Warszawa av utenriksdepartementets sjef Zbigniew Rau og det østerrikske utenriksdepartementets sjef Alexander Schallenberg, sa talsmann Łukasz Jasina for utenriksdepartementet. PAP på søndag.Opplevde mer.

(17:40) Rafael Nadal triumferte for 14. gang i French Open, for 22. gang sammenlagt i Grand Slam-turneringen.

I finalen i Paris vant den spanske tennisspilleren mot nordmannen Casper Ruud 6:3, 6:3, 6:0.

Opplevde mer.

(16:30) Det er allerede registrert 780 bekreftede tilfeller av apemennesket i 27 land der sykdommen ikke anses som endemisk, det vil si utenfor det afrikanske kontinentet, melder Verdens helseorganisasjon (WHO) i en rapport.

Opplevde mer.

(14:30) Vi ​​vil høre på polakkene. Det vi får høre under omvisningen i landet vil være svært viktig for utarbeidelsen av valgprogrammet for neste år – sa Radosław Fogiel, PiS-nestledertalsmann.

Under lørdagens kongress i Marki nær Warszawa kunngjorde PiS-president Jarosław Kaczyński full mobilisering av Det forente høyre og annonserte en omvisning i landet av politikere for å snakke om tidligere styre av hans formasjon.

Opplevde mer.

(14:10) Dette er en spesiell tid i forholdet mellom USA og Polen og det faktum at vi har 10.000. Soldater spredt på forskjellige steder i Polen, dette er et element i planen – sa USAs ambassadør i Polen Mark Brzezinski i et intervju med Radio RMF FM.

På spørsmål om Three Seas Initiative forsikret han at USA har til hensikt å støtte det.

Opplevde mer.

(9:40) Den amerikanske missilødeleggeren USS Gravely har lagt til kai igjen i havnen i Gdynia. Enheten fyller på rekvisita.

«Et amerikansk marineskip, missilødeleggeren USS Gravely, gikk inn i havnen i Gdynia i dag for å fylle på forsyninger» – sa talskvinnen for den tredje skipsflotiljen. CDr. Boleslaw Romanowski, Cdr. Anna Sech.

Opplevde mer.

(7:40) PO-leder Donald Tusk kommer tilbake på turné neste uke; han vil besøke Nedre Schlesien på mandag, kunngjorde plattformens talsmann Jan Grabiec i et intervju med PAP.

I tillegg til lederen av innbyggerplattformen, bør også andre politikere fra innbyggerplattformen og innbyggerkoalisjonen bli aktive.

Opplevde mer.

(7:30) President Andrzej Duda vil seremonielt undertegne loven som etablerer nasjonaldagen for schlesiske opprør i Katowice – sa Paweł Szrot, leder av presidentens kabinett, til PAP. Han understreket at initiativet presentert av presidenten hadde blitt akseptert i parlamentet «ved en bred nasjonal konsensus».

Presidentens kabinettsjef Paweł Szrot fortalte PAP at presidenten også vil besøke Olesno (Opole Voivodeship) sent tirsdag, hvor han vil møte innbyggerne.

Opplevde mer.

(7:10) Søndag begynner BALTOPS 2022 – NATO-øvelser i Østersjøen, som varer til 17. juni. De gjelder blant annet amfibieoperasjoner, artillerioperasjoner, antiubåtoperasjoner og luftvern.

Finland og Sverige skal også delta i manøvrene.

Opplevde mer.

You may also like

Leave a Comment