Home » Speidere fra Żory forsker på historien til omgivelsene. De vil fly til Norge for å hylle den siste førkrigssjefen

Speidere fra Żory forsker på historien til omgivelsene. De vil fly til Norge for å hylle den siste førkrigssjefen

by Gunnar Garfors

Du må reise rundt to tusen kilometer for å nå Bergen og hylle phmen Alojz Nieszporek. Det er her Żory-speiderne vil fly, som, mens de fordypet historien til miljøet deres, kom over skikkelsen til den siste troppesjefen før krigen. Det kreves imidlertid penger for å reise.

Du kan møte dem på patriotiske seremonier og byarrangementer, hvor de vokter monumenter, samler inn blomster fra gjester og tenner lys. Dette er imidlertid bare en liten del av ansvaret til speidere som jobber for lokalsamfunnet. Det er ikke annerledes i Żory, hvor en speidertrupp har trivdes og utviklet seg i nesten 90 år.

Et av målene til Żory-speiderne er å utdype historien til miljøet og viktige personligheter knyttet til det. Derfor har speidere samlet informasjon om tidligere troppsledere i to år for å forberede en full studie med deres biografier i fremtiden.

Sjekk ut galleriet(9 bilder)

For mindre enn to år siden publiserte speidere fra Żory en appell der de ba om hjelp til å finne informasjon om hm. Alojzy Nieszporek, troppssjef 1938-1939. De begynte også selv å søke etter informasjon om emnet.

You may also like

Leave a Comment