Home » Spektakulær drift av spesialtjenester i Stockholm. NYE FAKTA

Spektakulær drift av spesialtjenester i Stockholm. NYE FAKTA

by Gunnar Garfors

Den mistenkte er en 60 år gammel mann som er født i Moskva ulovlig etterretningsvirksomhetog hans kone på samme alder, Fr Hjelp i en forbrytelse som har pågått siden 2013. Begge nekter for spionasjevirksomhet.

To ekteskapssamfunn av russere

Ifølge avisen få russere Hun kom til Sverige på slutten av 1990-tallet og har eid dem siden 2001 Lov fast bosted. I 2014 kjøpte en mann en tomt i en forstad til Stockholm, hvor han bygde et to-etasjers herskapshus med et areal på 120 meter.

ekteskap ledet to selskaper Håndtere import og eksport av elektronikk, inkludert for luftfartsindustrien. Ett av selskapene gikk konkurs i 2020. Russernes virksomhet var under etterforskning av skattemyndighetene med mistanke om at selskapet deres var del av en internasjonal mekanisme for å unngå moms. Som avisen bemerker, «var den årlige inntekten til menn og kvinner ganske beskjeden.»

Analyse av parets kontoer på sosiale medier

Expressen analyserte parets kontoer på sosiale medier. De siste oppføringene er fra 2013, da russerne skulle starte etterretningsvirksomhet. De viser at mannen er ingeniør og kvinnen ble uteksaminert fra Institutt for beregningsmatematikk og kybernetikk ved Moscow State University; Vennene hennes er for det meste bosatt i Moskva og russere bosatt i Stockholm. Bilder publisert på Internett dokumenterer værende mens du går på ski og fisker Norge og på La Skala i Milano.

Som rapportert tirsdag Svenske spesialtjenester SAPO, ble to personer arrestert på dag 6 i Stockholm anklaget for spionasje for en fremmed stat. En operasjon med et militærhelikopter, hvorfra politifolk klatret inn i villaen på tau, media de kalte spektakulære. Målet med aksjonen var å hindre at spor ble tildekket og å fjerne bevis. Etter parets pågripelse ransaket politieksperter og spesialtjenester hjemmet deres og beslagla ulike gjenstander.

Spionerte for Russland i 10 år

begynnelsen av november Påtalemyndighetens kontor statsborger i Stockholm anklaget to brødre av iransk opprinnelse, som blant annet jobbet i Stockholm for den svenske hemmelige tjenesten SAPO, for 10 års spionasje for Russland. Mennene har sittet i varetekt i over ett år.

Fra Stockholm Daniel Zyśk

You may also like

Leave a Comment