Home » Sport | Fot: Barça viser Ousmane Dembélé utgangen

Sport | Fot: Barça viser Ousmane Dembélé utgangen

by Thure Lindhardt

Barcelona – Skilsmissen mellom Barcelona og Ousmane Dembélé er avsluttet: I sint over fastlåste kontraktsforlengelsesforhandlinger ba Barça den franske landslagsspilleren om å finne en ny klubb «umiddelbart», en standoff som lover å riste opp vinterens overgangsvindu frem til slutten av 31. juni januar.

Den katalanske klubben bestemte seg på stedet, med en 90-sekunders video lagt ut på Twitter-kontoen deres i form av en oppercut: «Vi fortalte ham og agentene hans at han måtte forlate umiddelbart», sa sportsdirektør Mateu Alemany.

«Det virker åpenbart for oss at spilleren ikke vil bli i Barcelona og ikke vil blande seg inn i Barças fremtidige prosjekt (…) Vi håper å overføre ham før 31. januar,» sa lederen.

Såpeoperaen Dembélé har vokst de siste dagene ettersom vinduet smalt for å finne en avtale om å forlenge kontrakten hans som utløper, med fare for at spissen, som dro i 2017 til en heftig prislapp (rundt 135 millioner euro) ble rekruttert, går gratis i juni. .

Onsdag la den katalanske sportsavisen Sport overskriften «Det er nok». Mundo Deportivo snakket torsdag om «Ousmane-stormen» som truet stabiliteten til Blaugrana-institusjonen.

Dembouz-agent Moussa Sissoko fordømte et «presstreff som ikke fungerer for folk som oss» på RMC Sport tirsdag.

– Gjentatte skader –

Uten å lukke døren for en avtale, beskyldte agenten Barcelona-ledelsen for å «true med å slutte å spille (Dembélé)». «Det er forbudt. Vi vil håndheve Ousmane Dembélés rettigheter om nødvendig,» advarte han.

Klubben tok ledelsen ved å innrømme kollapsen av forhandlingene timer før en åttende kongecupfinale mot Athletic Bilbao som spissen ikke ble kalt opp for.

«Vi startet samtaler rundt juli. I løpet av disse seks, syv månedene vi diskuterte. Barça ga flere tilbud. Disse tilbudene ble systematisk avvist av deres agenter,» sa Mateu Alemany.

«Vi ønsker ikke å ha spillere som ikke er involvert i prosjektet vårt (…) Treneren tok avgjørelsen (ikke å ringe ham opp igjen, red.) og han har vår fulle støtte, så vi forstår det veldig godt. vel er en konsekvent holdning,» fortsatte han.

Paradoksalt nok sparket den katalanske teknikeren Xavi, utnevnt i slutten av november, spilleren da han ble fremtredende i spillsystemet han var i ferd med å introdusere.

Spilleren fra Evreux har vært fri for fysiske problemer i beina de siste ukene, noe som hadde hindret ham i å starte sesongen.

– Ett mål og det er det –

Han scoret sitt første mål for 2021-2022 5. januar mot Linares (3. divisjon) i cupen (2-1) som skulle starte hans gjenopplivning i Barcelona.

Da han ankom Barça i 2017, bekreftet den som ble presentert som Neymars etterfølger aldri hans enorme potensiale der, på grunn av gjentatte skader som skadet bildet hans som en fremtidig superstjerne.

Han har bare spilt 129 av lagets 248 kamper i alle konkurranser siden debuten, bemerket statistiker Opta.

Klubben hans har sluttet å selge verdensmesteren fra 2018 (27 landskamper med de blå) nå for å hente inn en liten del av €135 millioner som ble brukt for fire og et halvt år siden for å bringe ham ut av Dortmund.

Scenariet med en fri start neste sommer tvinger Barça, tynget av en elendig gjeld på over en milliard euro, til å handle raskt hvis de ønsker å få en motpart.

Men hvor ? Med sine 24 holder Dembélé en god rating i Europa, der dribblingskvaliteten hans gjør ham til en av de mest spektakulære spillerne på kontinentet.

Navnet hans har særlig kommet tilbake til Paris SG-laget som kan søke en mulig erstatter for Kylian Mbappé, hvis kontrakt går ut i juni. Newcastle, hvis nye saudiske eier leter etter fengende navn for å lansere prosjektet sitt, kan også bli med på dansen.

Med Mbappé og nordmannen Erling Haaland har overgangsvinduet funnet en ny stjerne å utsette.

You may also like

Leave a Comment