Home » Stade Rennais må bekrefte i Norge

Stade Rennais må bekrefte i Norge

by Thure Lindhardt

Etter 2-0 hjemmeseieren flytter Stade Rennais til Rosenborg for å bekrefte første etappe og kvalifisere seg til denne nye konkurransen.

Etter 2-0-seier på Roazhon Park hadde Rennais i stor grad dominert oppgjøret mot nordmennene fra Rosenborg, og følte at bretonerne kunne ha gjort tillegget vanskeligere flere ganger. Tapte muligheter som du ikke bør angre på på slutten av dobbeltkonfrontasjonen. Med en nesten komplett gruppe flyr Stade Rennais derfor til Trondheim med ett mål: å bekrefte dominansen til første etappe for å kvalifisere seg til Europa Conference Conference.

Fraværende dokumentar, en urovekkende fiskestue

Før denne avgjørende kampen møtte bretonerne imidlertid to vanskeligheter. Den første er sporty, for belgieren Jeremy Doku mangler, som ble skadet i derbyet mot Nantes (Rennes 1-0 seier) forrige helg. Med sine to rastløse kantspillere Sulemana og Doku hadde Rennes sådd panikk i det norske forsvaret. En patron mindre for Bruno Genesio, som skulle erstatte ham med Romain del Castillo i sin tradisjonelle 4-4-2. Bretonerne vil også måtte møte en annen vanskelighet, denne gangen knyttet til utkastelsen, da de blir tvunget til å bo 1h30 kjøring fra Trondheim, Rosenborgklubbens by, på grunn av en fiskestue!

Rennes, som «må gjøre sin kamp», forklarer Genesio

Med god fart etter seieren i Breton-derbyet sist søndag (1-0), vet Rennais at de «kun til pause«En kvalifisering, som Bruno Genesio forklarer på en pressekonferanse før kampen. Lyon-teknikeren ønsker å roe ned den fysiske tilstanden til spillerne sine til tross for en rytme på to kamper i uken og forventer et vinnerlag for denne andre etappen: Vi må spille vårt spill, spille vårt spill, spesielt ikke gå på banen bare for å forsvare vår fordel. Det er ikke vår filosofi, det er ikke vår måte å spille på (…). Vi må prøve å score enda et mål og få denne kvalifiseringen, som er veldig viktig for alle.«90 minutter før kvalifiseringen til denne nye europacuppen, har Stade Renais allerede én fot på finalebordet, men må ikke senkes i Vikings land …